MOTORSPORT

VAG Motorsport ja Suvannot vauhdissa rallissa ja rallicrossissa

Turkulainen VAG Motorsport on kilpaillut toukokuun aikana rallicrossin, sekä rallin puolella. Tiimin värit ovat myös tänä viikonvaihteessa edustettuina Vilppulan rallicrosskisoissa.

Viime viikonloppuna Markku ja Laura Suvanto ajoivat Volkswagen Golfilla rallin kesäkauden avauksen Salon ympäristön TeijoTalot-rallissa, josta saavutuksena oli oman luokan toinen sija.

– Ilman suurempia tulostavoitteita lähdettiin kisailemaan. Rallissa oli uusia erikoiskokeita, joten oli hyvä päästä ajamaan puhtaasti nuotista. Tiet olivat teknisiä ja varsin vauhdikkaita, Laura Suvanto kertoili.

– Nuotti tuntui osuvan kohdalleen ja paikka paikoin jopa kuljettajakin kuunteli sitä. Kartturinpenkiltä voi todeta, että vauhdikkaasti tultiin. Kaiken kaikkiaan positiivinen kisa ja nyt mietitään, missä mahdollisesti jatketaan tällä kokoonpanolla ajamista. Ajatuksena olisi ajaa Autoglym-rallissa 15. heinäkuuta, Laura totesi.

Rallicross on lajina tiimille ja sen kuljettajille uusi tuttavuus. Toukokuun alussa ajetusta Jurvan ensimmäisessä osakilpailusta ei mainittavaa menestystä lohjennut, mutta tältä pohjalta lähdetään ponnaamaan ylöspäin. Autojen tasaväkisyys luo kaikille haasteita, kun pienet arpomiset ja virheet kostautuvat heti merkittävästi.

– Vilppulan rata ei ole tuttu entuudestaan. Lähdetään siis parantamaan viime kerran suoritusta ja nauttimaan uuden lajin hienosta tunnelmasta, Laura päätti.

VAG Motorsport osallistuu rallicrossiin kahdella autolla. Laura Suvanto ajaa tutulla Golfilla ja tiimin mekaanikkonakin toimiva Hannu Borenius kilpailee Audi A3:lla.

Lähde: VAG Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com