Vaihdelaatikko Kallion harmina viimeisessä alkuerässä – “Vika saadaan korjattua”

2.7.2020 / 16:30
Jesse Kallio koki kovia kolmannessa ja viimeisessä alkuerässä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kahta ensimmäistä alkuerävaihetta dominoinut Jesse Kallio koki kovia kolmannessa alkuerässä, kun auton vaihdelaatikko temppuili ja Olsbergs MSE -tiimin suomalaiskuljettaja putosi tulosluettelossa toiseksi viimeiseksi.

Jesse Kallio oli ylivoimainen ykkönen rallicrossin RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -luokan kauden avausosakilpailun kahdessa ensimmäisessä alkuerävaiheessa Ruotsin Höljesissä, mutta kolmannessa alkuerävaiheessa huono onni astui mukaan peliin. Kallio johti kolmattakin alkuerälähtöä ja oli matkalla kolmanteen lähtövoittoon hyvällä kokonaisajalla, kunnes pari kierrosta ennen maalia Kallion autosta vaihdelaatikko petti.

– Olin vaihtamassa kolmoselta neloselle, kun vaihdelaatikko jumiutui. Ajoin auton hitaasti maaliin, ettei vaan moottorille kävisi mitään. Vika saadaan korjattua, helppo homma, Kallio kommentoi tuoreeltaan viimeisen alkuerävaiheen jälkeen kilpailun live-striimissä.

Kallio putosi lähdössään lopulta viimeiseksi ja kokonaistuloksissa kolmannen alkuerävaiheen toiseksi viimeiseksi, mutta sai tuotua auton maaliin, mikä oli alkuerien kokonaispisteiden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Keskeytys olisi tiennyt nollatulosta, mutta nyt Kallio kuittasi kahden alkuerävoiton ja 100 pisteen jatkoksi 30 pistettä, jotka riittivät kokonaispisteissä toiseen sijaan. Se tietää semifinaaliin paalupaikkaa.

Samassa semifinaalilähdössä Kallion lisäksi ajavat Marcus Höglund, Dan Skocdopole, Nils Andersson, Henrik Krogstad, sekä Thomas Holmen. Supercar Lites -luokan semifinaalit käynnistyvät Suomen aikaa kello 17.40 ja finaali kello 18.40.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit