Vaihdelaatikko pilasi Veibyn mestaruushaaveet, Gill jälleen ykkönen – “En olisi halunnut voittaa tällä tavalla”

28.11.2017 / 05:43
Intian ralli ja APRC-kausi päättyi Skoda MRF Teamin juhliin (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Aasian-Tyynenmeren rallisarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna Intiassa. Sarjan hallitseva mestari Gaurav Gill pääsi juhlimaan toista peräkkäistä mestaruuttaan, kun intialaisen tallikaveri Ole Christian Veiby ei autonsa vaihdelaatikko-ongelmien takia yltänyt todenteolla mukaan voitto- ja mestaruustaisteluun.

Aasian-Tyynenmeren rallisarjan kuluvan kauden mestaruustaistelu käytiin kahden Skoda-kuljettajan kesken, kun ennen Intiassa ajettua kauden päätösosakilpailua sarjan hallitseva mestari Gaurav Gill johti tallikaveriaan ja pistekakkosta Ole Christian Veibya kuudella pisteellä. Vastakkain olivat kokemus ja nuoruus, täyttäähän Gill joulukuun alussa 36 vuotta, kun taas ensimmäistä kauttaan tässä sarjassa kilpaillut Veiby on 21-vuotias.

Veibyn mestaruushaaveet kokivat kovan kolauksen jo rallin alkuvaiheessa, kun Skodasta hajosi vaihdelaatikko.

– Toisella erikoiskokeella kuulin yhtäkkiä oudon ääneen ja menetin samalla vedon auton etupäästä. Hieman myöhemmin vaihdelaatikko juuttui kolmosvaihteelle ja kartturini Stigin (Rune Skjärmoen) piti käyttää käsijarrua samaan aikaan, kun minä pidin vaihdekeppiä paikallaan. Pyörähdimme monta kertaa ja koska käytössä ei ollut peruutusvaihdetta, niin ainoa mahdollisuus jatkaa oli katsojat, joiden avun myötä auto saatiin aina käännettyä oikeaan suuntaan, Veiby kertaa tapahtumia Skoda Motorsportin tiedotteessa.

Veiby joutui urakoimaan yhdellä vaihteella kuuden erikoiskokeen ajan ennen huoltotaukoa, missä Skoda MRF Teamin mekaanikot vaihtoivat norjalaisen autoon uuden kytkimen ja vaihdelaatikon 20 minuutissa.

– Aivan uskomatonta tiimityöskentelyä ja fantastiset mekaanikot, Veiby hehkuttaa.

Veiby putosi kokonaistilanteessa neljänneksi, mutta kilpailun yhdeksällä viimeisellä erikoiskokeella syntyneet kahdeksan pohja-aikaa nostivat sijoituksen lopulta toiseksi. Eroa voittoon ajaneeseen ja mestaruuden varmistaneeseen Gilliin nähden kertyi lähes 18 minuuttia.

– Olisin todella halunnut taistella mestaruudesta ilman ongelmia aina maaliin asti. Mutta sain edes tehtyä joitakin nopeimpia pätkäaikoja ja saimme runsaasti oppia ensi vuotta ajatellen, Veiby korosti maalissa.

 

Selivaara logo 2017

 

Jari Ketomaan sijoitus loppupisteissä neljäs

Gill voitti Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestaruuden ensimmäisen kerran vuonna 2013 ja silloin intialaisen kalustona oli Skoda Fabia S2000. Viime ja tänä vuonna mestaruus tuli Skoda Fabia R5 -autolla.

– Olen pahoillani Ole Christianin puolesta, enkä olisi halunnut voittaa tällä tavalla. Mutta tämä ralli on todella vaikea ja pitkä ja minun piti tuoda auto ehjänä maaliin, eikä sekään ollut mikään helppo tehtävä, Gill muistutti.

Skoda voitti tänä vuonna valmistajien mestaruuden, sekä Skoda MRF Team tallien mestaruuden. Kysessä on historian ensimmäinen kerta, kun Skoda pääsi juhlimaan triplaa Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa ja se kolmas mestaruus on tietenkin kuljettajien mestaruus. Gillin kartanlukija Stephane Prevot nappasi karttureiden tittelin. Kokenut belgialainen on urallaan lukenut nuotteja 174 MM-rallissa neljällä eri vuosikymmenellä (1989-2015) mm. Bruno Thirylle, Francois Duvalille, sekä Chris Atkinsonille.

– Onnittelut Gauraville hänen kolmannesta mestaruudestaan Skoda Fabialla. Hänen rutiinitasonsa ja nopeutensa tekevät hänestä vertailukohdan muille kuljettajille tässä sarjassa. Ole Christian osoitti nopeutensa ja kykynsä tällä kaudella. Ilman hänen huonoa tuuriaan Japanin ja Intian osakilpailuissa hän olisi voinut nousta aina mestariksi asti, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek muistuttaa.

Viime vuonna rallin SM-sarjassakin kilpailleelle Veibylle kausi 2017 oli varsin onnistunut. Aasian-Tyynenmeren rallisarjan kakkossijan lisäksi Veiby sijoittui rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa kuudenneksi. Ruotsin MM-rallissa Veiby oli luokan kolmas, Italiassa toinen, Espanjassa kolmas (RC2, ei mukana WRC2-luokan MM-pistetaistelussa) ja Puolasta tuli uran ensimmäinen WRC2-luokan osakilpailuvoitto.

Jari Ketomaa ei Intiassa kilpaillut. Ketomaa ajoi tämän vuoden Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa neljä osakilpailua sijoittuen kahdesti kolmanneksi ja kaksi kertaa tuloksena oli keskeytys. Sarjan loppupisteissä suomalaiskuljettajan sijoitus oli neljäs.

Coffee Day India Rally APRC 2017 lopputulokset

1) Gaurav Gill (Skoda) 3.20.19,8
2) Ole Christian Veiby (Skoda) + 17.38,4
3) Abhilash Pallath Ganesh (Subaru) + 22.16,6

Aasian-Tyynenmeren rallisarjan loppupisteet 2017

1) Gaurav Gill (Intia) 174
2) Ole Christian Veiby (Norja) 160
3) Robert Blomberg (Ruotsi) 92
4) Jari Ketomaa (Suomi) 56
5) Abhilash Pallath Ganesh (Intia) 45

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit