Vakava loukkaantuminen ei vienyt ajohaluja, Kihlman Hyundailla Suomen MM-ralliin – “Haaveista on tulossa totta”

27.6.2017 / 08:23
Jari Kihlman nähdään Suomen MM-rallissa Hyundain ratissa (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Moottoriurheilussa pitkän linjan monitoimijana tunnettu Jari Kihlman osallistuu heinäkuun lopulla ajettavaan Suomen MM-ralliin Rallybaron-tiimin R5-luokan Hyundai i20 -autolla. Vuonna 2009 rallin F-Cupin osakilpailussa tapahtunut vakava loukkaantuminen ei ole vienyt Kihlmanin ajohaluja, vaan rallit ovat jatkuneet senkin jälkeen ja nyt edessä on miehen omien sanojensa mukaan haaveiden täyttymys.

Rallybaron-tiimi tiedotti Jari Kihlmanin osallistumisesta tiistai-aamuna. Kihlman kilpailee Suomen MM-rallissa R5-luokan Hyundai i20 -autolla, eli samanlaisella kalustolla jolla rallin MM-sarjan pistekakkonen Thierry Neuville kilpaili viime viikonloppuna Ypres-rallissa Belgiassa. SM-sarjassa Rallybaronin Hyundaita on tällä kaudella ajanut kolmessa osakilpailussa Jesse Turunen.

– Onhan tämä ehdottomasti hienointa, mitä voin ralliurani parissa rakentaa ja haaveista on tulossa totta. Hyundai on osoittautunut kilpailukykyiseksi autoksi ja saimme rakennettua Rallybaron-tiimin kanssa kattavan “avaimet käteen” paketin nopealla aikataululla. Nyt olen yhteistyökumppaneitteni avustamana lähempänä tavoitetta; kiilaamassa itseäni mukaan kovatasoiseen seuraan huippuautolla, Kihlman hehkuttaa Rallybaronin tiedotteessa.

34-vuotias Kihlman ajoi ennen rallia 14 vuotta motocrossia, joista viisi vuotta ammattilaisena Hondalla. Siirtyminen autourheilun pariin oli sattumien summa, eikä vähiten siihen ollut mukana vaikuttamassa rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen, joka antoi positiivista palautetta Kihlmanille nähtyään tämän otteita ratin takana.

Raju onnettomuus rallin F-cupin osakilpailussa vuonna 2009 ja siitä seurannut vakava loukkaantuminen olivat kuitenkin lähellä pistää stopin rallin ajamiselle.

– Monta kuukautta meni pyörätuolissa ja oikeastaan siitä seuraavat pari vuotta erilaisten korjausleikkausten parissa. Oli pitkä tie takaisin sorateille, mutta tiesin vielä istuvani kilpa-auton rattiin. Jäi sellainen itselleen näyttämisen tarve päälle, Kihlman sanoo.

Vuonna 2010 Kihlman osallistui Suomen MM-ralliin pikkuluokan Citroenilla ja tuloksena oli tekniikkamurheista huolimatta luokan seitsemäs sija, sekä top3-sijoituksia useilla erikoiskokeilla. Vuosina 2011-2017 Kihlman on kilpaillut kotimaan eri sarjoissa, niin SM-sarjassa, kuin Suomi Cupissakin ja vuonna 2014 sijoitus SM1-luokan loppupisteissä oli kuudes. Tavoite Keski-Suomen sorasirkukseen on selvä.

– Ehjä kilpailu ja nousujohteisia ek-aikoja, Kihlman päättää.

Suomen MM-ralli ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit