Venäläiskuljettaja järjesti Ranskassa sensaation Loebin kustannuksella

23.11.2019 / 09:58
Nikolay Gryazin ja Rallye du Var perjantaina (Kuva: Nikolay Gryazinin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Ranskassa rallikauden päättävä perinteinen Rallye du Var on kerännyt tänäkin vuonna mukaan kovia vierailevia tähtiä. Ykköstähtenä kilpailuun startannut rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb huomasi avauspäivän päätteeksi yötauolle saapuessaan olevansa kilpailussa vasta toisella sijalla.

Rallye du Var on kolmipäiväinen kilpailu, joka toimii niin Ranskan rallisarjan, kuin Ranskan asfalttisarjan kauden päätösosakilpailuna. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kilpailussa ajetaan asfaltilla 14 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 234 kilometriä. Mukana on yhteensä 156 kilpailijaparia, suurin osa luonnollisesti Ranskasta, mutta myös suomalaisedustusta starttasi kilpailuun. Eerik Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen osallistuvat tähän perinteiseen ralliin etuvetoisella Opelilla.

Perjantain ohjelmassa oli kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman yli 37 kilometriä. Olosuhteet olivat hurjat, kun kova sade teki asfalttiteistä äärimmäisen liukkaita ja osa reitistä ajettiin kaiken lisäksi sumussa ja pimeässä, näkyvyyden ollessa ajoittain olematon. Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on mukana kilpailussa Hyundain WRC-autolla ja starttasi reitille suuren suurena ennakkosuosikkina, mutta avauspäivän jälkeen legenda on yleiskilpailussa vasta toisena.

Aiempien vuosien tavoin myös tänä vuonna jälleen ahkerasti kilpaillut rallin venäläislupaus Nikolay Gryazin kilpailee nyt kolmatta kertaa Skoda Fabia R5 -auton uudella kehitysversiolla. Perjantaina Gryazin vei kolmesta erikoiskokeesta nimiinsä kaksi ja saapui yötauolle 2,6 sekunnin johtoasemassa Loebiin nähden. Gryazinin suoritus oli sensaatio, vaikka Loeb näissä olosuhteissa ei WRC-auton tehoylivoimasta juurikaan hyötymään päässyt ja toisaalta myös ranskalaisen autossa olleet niin sanotut WRC-renkaat antoivat tasoitusta kilpakumppaneille.

– Onnistuimme löytämään oikeat säädöt autoon torstain testierikoiskokeella. Lisäksi käytössämme ovat nyt Michelin uudet renkaat ja ne toimivat erinomaisesti näissä olosuhteissa. Emme todellakaan odottaneet tälläistä tulosta ensimmäisen päivän jälkeen, Gryazin myönsi Facebook-sivullaan perjantain urakan jälkeen.

Gryazin huikeasta suorituksesta ehkä vieläkin paremman kuvan antaa se, että venäläisen tavoin R5-luokan kalustolla kilpailevat ranskalaiset asfalttispesialistit, kolmantena oleva Yoann Bonato, sekä viidentenä oleva Stephane Sarrazin eivät yltäneet perjantaina lähellekään kärkimiehen vauhtia. Bonaton ero kärkeen kolmen erikoiskokeen jälkeen on 22,6 sekuntia, kun taas Sarrazin on jäänyt Gryazinista 44,4 sekuntia. Neljäntenä avauspäivän jälkeen on Ole Christian Veiby.

Rallye du Var jatkuu lauantai-aamuna kello 10.20 Suomen aikaa. Toisen ajopäivän ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 119 kilometriä.

– Sade, sumu ja illan pimeys, ensimmäistä kertaa näissä olosuhteissa tällä autolla, sekä vielä MM-sarjan renkailla. Ei missään nimessä se mukavin yhtälö. Olen onnellinen, että päästiin päivän erikoiskokeet läpi, Loeb kommentoi.

Saksassa tänä vuonna Opel Adam Cupin mestaruuden voittanut Eerik Pietarinen hakee Ranskasta lisää asfalttioppia ja jos nyt kilpailtavan Rallye du Var -rallin tiestöä verrataan Saksan asfalttiteihin, niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Voidaankin sanoa, että Pietariselle nyt käynnissä oleva kilpailu on uran ensimmäinen “puhdas” asfalttiralli.

Kun siihen vielä yhdistetään edellä mainittu kurja säätila, ranskalaisten kilpaveljien parempi tuntemus näistä teistä ja Pietarisen armottoman huono lähtöpaikka, ei tuusulalaisen 27. sija etuvetoluokassa perjantain jälkeen ole mikään suuri yllätys. Tässä kilpailussa Pietarinen ei ole taistelemassa luokkansa kärkisijoista, vaan keräämässä arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit