MOTORSPORT

Vettel jyrähti toimittajille kilpailun jälkeen – “En ole varma haluanko vastata”

Käynnissä oleva alkukausi on ollut Sebastian Vettelille, saksalaiselle Formula 1:n nelinkertaiselle maailmanmestarille, Ferrari-vuosista tähän mennessä heikoin.

Sebastian Vettelille, 31, nyt käynnissä oleva kausi on Ferrari-tallissa viides. Koskaan aiemmin ei Vettel ole kuitenkaan Ferrari-vuosinaan jäänyt kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa ilman vähintään kahta palkintosijoitusta, kuten tänä vuonna. Australiassa Vettel oli neljäs ja Bahrainissa viides, kunnes nyt Kiinasta tuli kolmannen sijan myötä kauden ensimmäinen palkintosijoitus.

Edellisen kerran Vettel, Formula 1:n nelinkertainen maailmanmestari, on jäänyt kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa yhteen palkintosijoitukseen saksalaisen viimeisellä Red Bull -kaudella vuonna 2014, missä hän myös voitti uransa kaikki tähän mennessä saavutetut neljä maailmanmestaruutta. Liekö sitten heikon alkukauden seurausta vai mitä, mutta Kiinan GP:n jälkeen Vettel jyrähti lehdistötilaisuudessa toimittajille kilpailun jälkeen.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun ranskalaisen L’Equipen toimittaja Frederic Ferret kysyi Vetteliltä, olisiko tämä pyytänyt talliaan päästämään hänet tallikaverinsa Charles Leclercin ohi aivan kuten Kiinan GP:ssä nähtiin, ja mikäli Vettel oli tätä pyytänyt, niin oliko tämä hänen mielestään oikeudenmukaista.

– Sillä hetkellä kun se tapahtui, niin tiesin joutuvani vastaamaan näihin kysymyksiin. En ole ihan varma haluanko vastata, koska olen hieman vastaan sitä tapaa jolla sinä, jolla te kaikki (toimittajat), työskentelette, koska poimitte vastauksista aina jotain sieltä ja sitten jotain täältä ja sitten kirjoitatte asiat ihan täysin eri valossa, Vettel tulistui.

Vettel saapui ruutulipulle kolmantena ja Leclerc viidentenä. Kaksikon välinen aikaero maalissa oli 17 sekuntia.

– Kyllä, tunsin olevani nopeampi sillä hetkellä ja minulta kysyttiin (tallin toimesta), että voisinko mennä vieläkin kovempaa. Vastasin, että kyllä. Ilman muuta tavoite oli yrittää saada Mercedekset kiinni, Vettel taustoitti nähdyn tallimääräyksen taustoja.

Lue myös! Bottas menetti MM-pistejohtonsa – “Ongelma nähtävissä jo lämmittelykierrokselle lähdettäessä” (14.4.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com