MOTORSPORT

Video! 11-vuotias Rovanperä opetti toimittajaa ajamaan kuusi vuotta sitten – “Nyt rupeaa pelottamaan”

Kalle Rovanperän lapsuusvuosien YouTube-hiteistä yksi huikeimmista on MTV3-kanavan Teknavi-ohjelman tuotos keväältä 2012.

Toimittaja Marko Terva-aho hyppäsi 11-vuotiaan Kalle Rovanperän ohjastaman Subarun kyytiin Juha Kankkusen ajokoulun radalla Kuusamossa. Ensiesityksensä televisiossa MTV3:n kanavalla Teknavi-ohjelmassa kuusi vuotta sitten saanut video on kerännyt YouTubessa julkaisupäivänsä (20.4.2012) jälkeen reilut 1,6 miljoonaa katselukertaa ollen ylivoimaisesti Teknavin YouTube-kanavan katsotuin video.

– Audillako sä eilen ajelit, paljon sulla oli vauhtia mittarissa parhaimmillaan, Terva-aho kysyy pelkääjänpenkissä istuessaan.

– 210 oli tuossa suoralla. Pitää vaan pitää pää kylmänä ja keskittyä siihen mitä tekee silloin kun ajaa, Rovanperä puhuu viisaasti kuulostaen kaikkea muuta kuin 11-vuotiaalta lapselta.

Rovanperän ajo kovassa vauhdissa liukkaalla jääradalla on rauhallisen ja hallitun näköistä. Takapuolen alla tottakai on toppatakki, että Rovanperä näkisi ratin yli paremmin ja jotta jalat yltäisi paremmin polkimille, niin penkki siirrettiin ennen ajoa lähes rattiin kiinni. Seuraavaksi Terva-ahoa kiinnosti tietää onko Rovanperä vielä onnistunut kaatamaan yhtään autoa.

– Se Starlet, mun eka auto, meni kerran katolleen. Ajettiin koko päivä sillä serkun kanssa ja sitten isä (Harri) tuli just sen kierroksen aikana kyytiin, niin silloin se kaatui, Rovanperä hymyilee.

Terva-ahon hypätessä rattiin Rovanperän sanoista voi hyvin päätellä, että puuppolalainen rallin huippulupaus ei juurikaan tykkää kyydissä istua. Luonteeltaan varsin tyypillinen rallikuski siis jo 11-vuotiaana.

– Nyt rupeaa pelottamaan, Rovanperä heitti.

Kun ajot on ajettu, Terva-aho haluaa kuulla nuorelta rattitaiturilta arvosanan toimittajan suorituksesta.

– Neljästä kymppiin? Seitsemän, Rovanperä on tiukkana.

Rovanperän kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna ajettavalla Argentiinan MM-rallilla. Kyseessä on Rovanperälle uran viides MM-ralli ja kolmas tällä kaudella. Tammikuussa Monte Carlossa sijoitus WRC2-luokassa oli toinen ja Meksikossa maaliskuussa viides.

 

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Teknavi Media (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com