Video! EM-hopeaa saavuttaneelta Huttuselta osoitus hienosta urheiluhengestä rallin jälkeen

9.10.2017 / 11:39
Jari Huttunen saavutti EM-sarjasta Junior U27 -luokan EM-hopeaa (Kuva: Gregory Lenormand / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon hyvin käynnistynyt Euroopan mestaruus jahti Latvian EM-rallissa käynnistyi ensimmäisen ajopäivän osalta lauantaina hyvin, mutta sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella tulleet kaksi rengasrikkoa veivät lopullisesti mahdollisuuden nousta Junior U27 -luokan ykköseksi.

Jari Huttusen osalta tilanne rallin EM-sarjan viimeiseen osakilpailuun ja Junior U27 -luokan mestaruusjahtiin viikonloppuna Latviassa ajetussa Liepaja Rallissa oli hyvin selkeä: päiväkohtaiset ykköspisteet sekä lauantain, että sunnuntain erikoiskokeilta ja sijoitus maalissa luokkavoittajana toisivat Huttuselle Euroopan mestaruuden.

Huttusen ralli käynnistyikin hyvin, kun ensimmäisen ajopäivän jälkeen johto luokassa oli varsin tukeva, 25,4 sekuntia toisena olevaan Chris Ingramiin nähden. Heti sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella Huttusen Opelista kaksi rengasta pamahti rikki ja kun mukana oli vain yksi vararengas, tiesi tilanne vaikeuksia Huttuselle.

Seuraavaan huoltotaukoon kun oli matkaa vielä kahden erikoiskokeen verran ja ne Huttunen joutui ajamaan kolmella ehjällä renkaalla. Huoltotauolle Huttunen raahautui lopulta neljäntenä ja eroa kärkipaikalle nousseeseen Ingramiin oli kertynyt jo reilut puolitoista minuuttia. Huoltotauon jälkeinen 11. erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään traagisen helikopterionnettomuuden seurauksena ja näin Huttusen takaa-ajo typistyi yhden erikoiskokeen verran.

Kahdella viimeisellä erikoiskokeella Huttunen ajoi pohja-ajat kaventaen eroa Ingramiin nähden 30,5 sekunnilla, mutta kun britti ajoi varmasti maaliin ilman ongelmia ja luokkavoittajana, pääsi hän juhlimaan Junior U27 -luokan Euroopan mestaruutta. Neljänneksi Liepaja Rallissa ajaneen Huttunen sijoitus kauden loppupisteissä on toinen, eli kaulaan ripustetaan EM-hopeaa.

– En ole tyytyväinen tulokseen, mutta tämä on rallia, Huttunen kommentoi lyhyesti viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Heti viimeisen erikoiskokeen jälkeen Huttunen osoitti hienoa urheilu- ja tiimihenkeä, kun kiuruveteläinen oli ensimmäisenä onnittelemassa ja halaamassa tiimikaveriaan, Euroopan mestaruuden voittanutta kilpakumppaniaan Chris Ingramia. Katso video tilanteesta alapuolelta.

Huttusen kausi jatkuu lokakuun lopulla Walesin MM-rallissa, missä hän kilpailee ensimmäistä kertaa Hyundain tehdastallin R5-autolla WRC2-luokassa.

EM-sarjan Juniorit U27 loppupisteet 2017

1) Chris Ingram 139
2) Jari Huttunen 122
3) Filip Mares 118
4) Aleks Zawada 108
5) Karel Kupec 64
6) Bugra Banaz 55

Huttusen luokkasijoitukset EM-sarjassa 2017

Portugali – keskeytys
Espanja – 2.
Puola – 1.
Tshekki – keskeytys
Italia – 2.
Latvia – 4.

 

And the Winner 2017 is

Julkaissut Opel Rallye Junior Team-Deutschland 8. lokakuuta 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit