MOTORSPORT

Video! Hansenilla hurja tilanne startin jälkeen – “Millimetrien päässä katastrofista”

Timmy Hansenista tuli viime viikonloppuna rallicrossin MM-sarjan Barcelonan, Espanjan osakilpailun menestynein kuljettaja kautta aikojen.

Timmy Hansen, rallicrossin hallitseva maailmanmestari, ei yltänyt kauden kuudessa ensimmäisessä osakilpailussa kertaakaan kahden parhaan joukkoon. Hansenin veljeksistä vanhemman paras sijoitus ennen Barcelonan, Espanjan kilpailuviikonloppua oli kolmas sija, joka tuli Kouvolan ja Latvian viikonlopun ensimmäisistä kilpailuista.

Hansen oli kirjauttanut ennen tätä vuotta Barcelonan MM-osakilpailusta palkintosijoitusten “värisuoran”, eli kolmen palkintosijoituksen joukkoon mahtui yksi voitto, sekä yksi kakkos- ja kolmossija. Lauantain kilpailussa Hansen ajoi kauden ensimmäiseen voittoonsa, joka oli hänelle MM-sarjassa uran kymmenes. Hansenin onnistuneen viikonlopun täydensi sunnuntain kilpailun toinen sija.

Nyt Hansen on saavuttanut Barcelonan MM-osakilpailusta siis yhteensä viisi palkintosijoitusta ja niillä ruotsalainen Peugeot-kuljettaja nousee tämän MM-osakilpailun menestyneimmäksi kuljettajaksi kautta aikojen. Hansenin tavoin kahteen osakilpailuvoittoon Barcelonassa ovat yltäneet myös Johan Kristoffersson, sekä Mattias Ekström, mutta kumpikaan Hansenin maanmiehistä ei ole yltänyt viiteen palkintosijoitukseen.

Kaukana tosin ei ollut, että Hansen ei olisi sunnuntain kilpailun finaalissa selviytynyt edes ruutulipulle. Team Hansen julkaisi maanantaina on-board-videon finaalin startin jälkeisen ensimmäisen mutkan tapahtumista, kun Hansen on erittäin lähellä törmätä eteensä pyörähtäneen Andreas Bakkerudin Renaultin keulaan.

– Millimetrien päässä katastrofista, Team Hansenin sosiaalisessa mediassa kirjoitettiin videon (katso alapuolelta) yhteyteen ja varsin osuvasti.

Kuljettajien MM-pisteissä Hansen on ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua kolmantena. Siinä missä hallitsevan maailmanmestarin toiveet mestaruuden uusimisesta ovat jo lähes satavarmasti menneet, niin sen sijaan Team Hansen taistelee toisesta peräkkäisestä tiimien maailmanmestaruudesta. KYB Team JC:n etumatka Team Hanseniin on 16 pistettä.

Barcelonan palkintosijoitukset 2015-2020

Timmy Hansen 5 (2-2-1)
Johan Kristoffersson 4 (2-2-0)
Andreas Bakkerud 3 (0-0-3)
Mattias Ekström 2 (2-0-0)
Kevin Hansen 2 (0-1-1)
Petter Solberg 1 (1-0-0)
Sebastien Loeb 1 (0-1-0)
Timo Scheider 1 (0-1-0)
Anton Marklund 1 (0-0-1)
Timur Timerzyanov 1 (0-0-1)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Kristoffersson vaikeuksien kautta voittoon – Bakkerudin haaveille tyly loppu

Mestaruustaistelut GRX:ltä ohi, tavoitteena paluu kärkeen – “Kuukausi aikaa”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com