Video: Hyppää SuperCar-voittaja Atro Määtän kyytiin Kaanaan finaaliin – “Oli ihan hyvä päivä”

12.7.2017 / 07:29
Atro Määttä oli Kaanaassa omaa luokkaansa SuperCar-luokassa (Kuva: AKK / Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa Kaanaassa viime lauantaina nähtiin jokaisessa luokassa vakuuttavia voittoja. SuperCar-luokassa SM-pistejohtajana Kaanaaseen saapunut Atro Määttä kuittasi edellisen osakilpailun pettymyksen nyt tulleella komealla voitolla ja täydellä SM-pistepotilla.

Viime hetkillä mukaan rallicrossin SM-sarjaan täksi kaudeksi ilmoittautunut Atro Määttä nappasi avausosakilpailusta Hyvinkäältä komean voiton, mutta seuraavassa osakilpailussa Honkajoella haaveet finaalipaikasta romuttuivat kirjaimellisesti semifinaalissa sattuneeseen kolariin Jere Kalliokosken kanssa. Kaanaassa Määttä palasi jälleen voittajaksi ja SuperCar-luokan kolminkertainen Suomen mestari nappasi palkintokaappiinsa jo ties kuinka monennen voittopokaalin.

– On niitä nyt jokunen kappale. En kyllä osaa sanoa. Pitäisi joskus laskea, Määttä naurahti UrheiluUutiset.comin haastattelussa finaalin jälkeen.

Alkueristä Määttä nappasi sijat 1-2-2 ja kolmen alkuerän jälkeen kokonaistuloksissa nimi komeili ykkösrivillä, joka tiesi täyttä SM-pistepottia (16). Semifinaalivaiheen erävoitosta tuli kuusi pistettä lisää ja finaalissa Määttä avasi paalupaikalta keulaan pitäen asemansa aina maaliin asti. Finaalivoitto toi kahdeksan pistettä, eli yhteensä Kaanaan reissu toi Määtälle 30 pisteen potin, mikä on yhdestä osakilpailusta suurin mahdollinen määrä mitä voi saada.

Vaikka ajosuoritusten puolesta ja tulosten valossa Määtän urakka kauden kolmannessa osakilpailussa menikin hyvin, niin pieniä teknisiä murheitakin mahtui matkaan.

– Etupyörän laakeri meni yhdessä alkuerässä. Ihmettelin, että mikä siinä oli, kun oli vähän vikura ajaa. Se sitten kiristettiin. Semifinaalin jälkeen huomattiin sitten, että se on hajoamassa, mutta ei aika riittänyt muuta kuin kiristykseen. Finaalissa se sitten löystyi koko ajan. Hieman alkoi jarrutkin häviämään. Muuten ei mitään ihmeitä, meni ihan hyvin ja oli ihan hyvä päivä, Määttä hymyili.

Finaalissa Määttä noudatteli sitä tuttua menestyksen kaavaa, mitä muissakin luokissa Kaanaassa nähtiin: startista keulapaikalle ja tilannetta halliten ykkösenä ruutulipulle, tällä radalla kun on erittäin vaikeaa ohittaa. Määttä allekirjoitti näkemyksen, mutta kokenut kuljettaja muistutti samalla, että pitää siellä keulapaikallakin ajaa, johtoasema kun ei ole automaattinen avain onneen.

– Joo, ei ole kauheasti ohituspaikkoja. Päätykurvi on ja jotain muuallakin, mutta täällä ei oikein pääse haastamaan. Mutta kyytiä täytyy pitää ihan niin kuin muillakin radoilla, ajaahan ne muuten vaikka yli. Ei sitä voi ottaa vaan niin, että riittää, kun keulaan pääsee. Sehän riippuu tietysti miten kaveri ajaa. Kun mennään kovaa, niin aina voi tehdä virheen ja sieltä se paikka sitten aukeaa, Määttä analysoi.

Katso alapuolelta in-car-video Atro Määtän ajosuorituksesta SuperCar-luokan Kaanaan finaalissa.

SuperCar-luokan finaalin tulokset Kaanaassa

1) Atro Määttä (Ford) 3.17,850
2) Jukka Lautamäki (Skoda) 3.18,136
3) Ari-Pekka Niemi (Ford) 3.21,368
4) Ari Perkiömäki (Ford) 3.22,389
5) Jari Putkinen (Mitsubishi) 3.30,070
6) Toni Lukander (Mitsubishi) 3.33,283

SuperCar-luokan SM-pisteet 3/5 osakilpailua

1) Atro Määttä 75
2) Ari Perkiömäki 64
3) Jukka Lautamäki 62
4) Toni Lukander 59
5) Jere Kalliokoski 54
6) Ari-Pekka Niemi 46
7) Jari Putkinen 39
8) Kari Irri 37
9) Pekka Keski-Korsu 33
10) Jukka Pykäläinen 22

Seuraava osakilpailu 19.8. Jalasjärvellä

 

 

Lue myös!

Hanna Liinamaa teki Kaanaassa historiaa – ”Jos mies sen sanoi, niin sehän imartelee” (10.7.2017)
Kalliokosken sophomore jinx sai jatkoa Kaanaassa – ”Pettymys, mutta tälläistä autourheilu on” (10.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: MrPjoottor (YouTube)


Facebook kommentit