MOTORSPORT

Video! Kolme yötä Jyväskylän starttiin, Latvala piiskasi Toyotaa Keski-Suomessa

Kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen kuljettajana rallin MM-sarjaan tällä viikolla Jyväskylässä paluun tekevä Jari-Matti Latvala testasi Toyotaa tänään Keski-Suomen sorateillä.

Tällä viikolla rallimaailman katseet on suunnattu Suomeen ja Jyväskylään, missä tulevana viikonloppuna ajetaan rallin MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu. Samalla, kun MM-sarjan vakiokuljettajat MM-pistejohtaja Kalle Rovanperän johdolla lähtevät tavoittelemaan mahdollisimman isoa pistepottia, tekee Jari-Matti Latvala, Toyotan tiimipäällikkö ja MM-sarjan historian kokenein kuljettaja, paluun kuljettajana MM-sarjaan. Latvala testasi Toyotaa maanantaina.

– Olen todella iloinen, mutta myös hiestä aivan märkä! Tunsin heti oloni kotoisaksi tässä autossa, ajaminen oli todella nautinnollista ja fantastista. On aivan uskomatonta mitä kaikkea tällä autolla pystyy tekemään, Latvala hehkutti Instagram-sivullaan tuoreeltaan ensimmäisen testivedon jälkeen.

Vuodesta 2021 lähtien Toyotan tiimipäällikkönä toiminut Latvala on startannut Jyväskylän MM-ralliin urallaan 17 kertaa. Palkintosijoituksia Latvala on saavuttanut Jyväskylästä MM-rallien osalta toiseksi eniten, yhdeksän, ja tuossa tilastossa edellä on vain 14 palkintosijoituksen Markku Alen. Latvala on MM-sarjan historian kokenein kuljettaja 209 startin myötä. Voittoja on 18 ja palkintosijoituksia yhteensä 67 (18-25-24). Palkintotilastossa Latvala on kuudentena.

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Instagram
YouTube-video: TheTeevoman

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com