Video: Lukyanuk keskeytti Italiassa kärkipaikalta – “Hän on tyhmä, hullu ja bla-bla-bla”

17.9.2017 / 06:30
Alexey Lukyanukin kilpailu päättyi Italiassa päättyi pettymykseen (Kuva: Jorge Cunha / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Italian EM-rallia ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta johtanut Alexey Lukyanuk ajoi ulos ja joutui keskeyttämään. Venäläinen purki turhautumistaan Facebook-sivullaan myöhemmin lauantai-iltana.

Alexey Lukyanukin johtomarginaali Italian EM-rallissa viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen toisena olleeseen Kajetan Kajetanowicziin nähden oli 8,4 sekuntia. Lukyanuk oli ajanut pätkäpohjat viidestä erikoiskokeesta kolmelle, kunnes lauantain viimeisellä erikoiskokeella matkanteko tyssäsi ulosajoon. Ford törmäsi oikealle kääntyvässä mutkassa vasen etukulma edellä penkkaan ja rengas lähti irti.

– Kuutospätkän alussa valoihin tuli häikkää ja näkyvyytemme oli vain 30-40 metriä. Keskityin täysillä nuottiin ja kaikki meni hyvin. Toki hävisimme aikaa, mutta tiesin ettei kuitenkaan paljon. Sitten kartturini myöhästyi nuotinluvussa sekunnin verran huonon näkyvyyden takia ja sanoi seuraavan mutkan ja etäisyyden liian myöhään. Eikä se etäisyys sitten ollut riittävä hiljentää tarpeeksi vauhtia, vaan osuimme penkkaan ja rengas irtosi. Tämä on katastrofi, jälleen kerran pienet asiat tuhosivat kaiken, Lukyanuk harmitteli EM-sarjan tiedotteessa.

Keväällä rajun testikolarin ajanut Lukyanuk on joutunut keskeyttämään tällä kaudella EM-rallit ulosajon takia ennen Italian osakilpailua niin Portugalissa, kuin Puolassakin. Venäläisen turhautuminen tilanteeseen purkautui Facebook-sivun päivityksen lopussa, kun Lukyanuk pyysi seuraajiaan olemasta kommentoimatta mitään tyhmää.

– Älkää lähettäkö kommentteja tyyliin “hän on tyhmä ja hullu ja ei osaa hallita tilannetta ja bla-bla-bla, Lukyanukin Facebook-sivulla kirjoitettiin myöhään lauantai-iltana.

Katso alapuolelta video Lukyanukin ulosajosta.

Italian EM-rallin yleiskilpailun voitosta tiukimman kamppailevat sunnuntaina Bryan Bouffier, sekä EM-sarjan pistejohtaja Kajetan Kajetanowicz, joiden välinen aikaero ennen päätöspäivää on seitsemän sekuntia. Kolmantena oleva Bruno Magalhaes on jäänyt Bouffierista jo lähes puoli minuuttia.

Italian EM-ralli jatkuu sunnuntai-aamuna kello 9.13 Suomen aikaa. Viimeisenä ajopäivänä ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 106 kilometriä ja maaliin kuljettajia odotetaan iltapäivällä.

Italian EM-rallin yleiskilpailun tilanne 6/12 ek:ta

1) Bryan Bouffier (Ford) 56.41,4
2) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 7,0
3) Bruno Magalhaes (Ford) + 25,5
4) Grzegorz Grzyb (Skoda) + 36,9
5) Lukasz Habaj (Ford) + 1.02,8
6) Nikolay Gryazin (Skoda) + 1.46,5

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin EM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit