Video: Lukyanukin raju ulosajo Puolan EM-rallissa – “Mustelmia ei lasketa”

5.8.2017 / 09:30
Alexey Lukyanukin paluukisasta tuli lyhyt (Kuva: Wilfried Marcon / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Alexey Lukyanukin paluukilpailu kolmen kuukauden mittaiselta sairauslomalta päättyi ikävällä tavalla Puolan EM-rallin avauspäivänä perjantaina, kun venäläiskuljettajan Ford Fiesta R5 -ralliauto lipsahti ulos tieltä ja pyöri useita kertoja ympäri.

Alexey Lukyanukin ulosajo tapahtui Puolan EM-rallin toisella erikoiskokeella. Sitä ennen Lukyanuk oli ehtinyt avaamaan kilpailun ylivoimaisella erikoiskokeen pohja-ajalla ja venäläinen pitikin johtoasemaa hallussaan yhden erikoiskokeen ajan. Toisella erikoiskokeella Lukyanukin matka kuitenkin päättyi rajun ulosajon myötä.

– Käänsin oikealle kääntyvään mutkaan liian aikaisin, koska nuottieni mukaan oletin sen olevan nopea mutka. Mutta se olikin vaikeampi paikka ja mutkan ulostulossa ajauduimme ojan puolelle. Ojassa oli sitten penkare jossain 20-30 metrin kohdalla, siitä auto lähti ilmaan ja pyörimme useita kertoja ympäri. Minä ja kartanlukija olemme kunnossa, muutamia mustelmia lukuunottamatta, mutta niitähän ei lasketa, Lukyanuk kommentoi rallin EM-sarjan tiedotteessa.

Syy ulosajoon löytyi virheellisestä nuotista.

– Minulla oli tunne täydellisestä yhteydestä auton kanssa ja jopa maaginen kontrolli sen suhteen, mutta valitettavasti nuoteissa oli virhe. Yhteen mutkaan tulo oli liian optimistinen, Lukyanuk harmitteli.

Lukyanuk, toukokuussa rajussa testikolarissa vakavasti loukkaantunut rallin EM-sarjan viime kauden hopeamitalisti, ei pysty jatkamaan lauantaina Ralli 2 -säännön turvin, koska auto romuttui ulosajossa sen verran pahasti.

Katso video ulosajosta alapuolelta!

 

 

Lue myös! Lukyanukin paluukisa Puolassa päättyi ulosajoon – ”Valitettavasti nuoteissa oli virhe” (4.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: FIA ERC (YouTube)


Facebook kommentit