Video! Männyn ulosajo kuin uusinta Seinäjoen tapahtumista – “Oli jo nousemassa takaisin”

11.10.2018 / 12:02
Marko Mänty ja Joni Mäkelä Kouvolan SM-rallissa toukokuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan loppukausi oli mitalia SM1-luokasta metsästäneelle Marko Männylle melkoinen Via Dolorosa, Kärsimysten tie. Kolmesta viimeisestä osakilpailusta Mänty keräsi vain kuusi pistettä ja luokan loppupisteissä viime vuoden neljäs sija vaihtui tänä vuonna kuudenteen sijaan.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. Kilpailu starttasi perjantai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella Metsämäen raviradalta Turusta ja vaikka Marko Mänty onkin useaan kertaan sen sanonut ettei viihdy tälläisillä “mikkihiiripätkillä”, niin nyt kauhajokisen avaus toi kuitenkin kolmanneksi nopeimman ajan. Eroa pohja-ajan tehneeseen Emil Lindholmiin kertyi vain 0,7 sekuntia.

Kilpailun ensimmäinen metsäerikoiskoe toi Männylle kuudenneksi nopeimman ajan ja sama oli sijoitus kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen myös yleiskilpailussa, mutta haaveet kärkisijoituksista, puhumattakaan siitä SM-mitalista, romuttuivat ulosajoon kolmannella erikoiskokeella.

– Ei siinä paljon vikaan mennyt. Minulta vain jäi kuulematta “tiukka vasen” -nuotin loppu pitkään jatkuvassa kurvissa. Ihan lopussa takapyörät putosivat ojaan ja auto meni ojaa pitkin pitkän matkaa. Auto oli jo nousemassa takaisin tielle, mutta sitten takapyörä otti kiveen ja heilautti auton katon kautta ympäri, Mänty kuvaili tapahtunutta.

Tilanne näytti hyvin samanlaiselta kuin mitä Männylle tapahtui kesäkuussa Seinäjoen SM-rallissa, missä voittotaistelu päättyi ulosajoon ja keskeytykseen. Turun ja Salon SM-rallin ollessa kaksipäiväinen kilpailu, olisi Männyllä ollut mahdollisuus tulla takaisin mukaan kilpailuun lauantaina, varsinkin kun auto olisi ollut ulosajon jäljiltä korjattavissa, mutta:

– Ei siinä olisi enää ollut mitään järkeä. Kun mitali karkasi, niin ei jollakin pisteellä olisi ollut enää merkitystä. Huonolla fiiliksellä ajaessa olisi voinut tulla lisää vahinkoa, Mänty muistutti.

Ennen päätösosakilpailua Männyn ero kolmantena olleeseen Teemu Asunmaahan oli 24 ja toisena olleeseen Emil Lindholmiin 18 pistettä. Kun Lindholm oli maalissa toinen ja Asunmaa viides, niin edes voitto ei olisi riittänyt Mäntyä nousemaan enää mitaleille. Männyn sijoitus SM1-luokan loppupisteissä oli kuudes, mikä on viime vuotiseen neljänteen sijaan pudotusta parin pykälän verran.

– Se on vain niin, että kun mukana ei ole yhtään onnea, niin tulos on sen näköinen miltä nyt loppukausi näytti. Pitää kiittää koko porukkaa, joka on jaksanut tämänkin kauden olla tiiviisti mukana tässä rallitouhussa. Nyt “silitellään” Skoda kuntoon ja mietitään mitä jatkossa tehdään, Mänty totesi.

Yksi muutos on ainakin edessä tulevaisuudessa, sillä kartanlukijana viimeiset kahdeksan vuotta nuotteja Männylle lukenut Joni Mäkelä ilmoitti lopettavansa päättyneeseen kauteen.

– Olen ollut mukana ralleissa tiiviisti 16 vuoden ajan. Joko itse kilpailijana, tai sitten kartturina. Leipätyö on kuitenkin ihan muuta kuin rallia ja nyt pitää vetää välillä vähän henkeä. Oma Escort on tallissa ja jos oikein alkaa poltella, niin sillä voin käydä kurvailemassa. Yksi on kuitenkin varmaa, yhteiset rallit Markon kanssa eivät unohdu. Täytyy kiittää Markoa ja koko tiimiä, kivaa on ollut, Mäkelä kehuu.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Arskar100 (YouTube)


Facebook kommentit