MOTORSPORT

Video: Massan ulosajo katsojan kuvaamana – Räikkönen aloitti Belgiassa kärkiajalla

Formula 1:n MM-sarjan kauden 12. osakilpailu on käynnistynyt Spa’n legendaarisella radalla Belgiassa vapailla harjoituksilla. Kimi Räikkönen ajoi ensimmäisen jakson nopeimman ajan, kun taas hurjimmasta ulosajosta vastasi kokenut Felipe Massa.

Williams-kuljettaja Felipe Massa ajoi ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa varsin rajusti ulos Les Combes -mutkayhdistelmän jälkeen, paikassa jossa harvoin nähdään ulosajoja. Massan auto lipsahti ulos radalta ja jatkoi matkaansa hiekan kautta kylki edellä aina rengasvalliin asti. Oikealla kääntyvässä mutkassa vauhtia oli noin 170 km/h.

– Olen kunnossa, mutta auto meni aika huonoon kuntoon. Auto vain lähti käsistä “kanttarin” päältä, menetin sen hallinnan ja mitään ei ollut tehtävissä enää siinä kohtaa, Massa kommentoi varikolle saavuttuaan.

Katso katsojan kuvaama video Massan ulosajosta alapuolelta. Massa jäi ensimmäisessä harjoitusjaksossa kokonaan ilman aikaa, koska ulosajoon päättynyt kierros oli brasilialaisen ensimmäinen ns. nopea kierros.

Ensimmäisten vapaiden harjoitusten nopein kuljettaja oli Kimi Räikkönen, joka käskytti Ferrarinsa heti hyvään vauhtiin lyöden toiseksi nopeimman ajan tehneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin minimaalisella viiden sadasosan erolla. Räikkönen tallikaveri Sebastien Vettel oli kolmas ja myös Vettel pääsi todella lähelle Räikkösen aikaa, kun eroa kertyi vain 0,145 sekuntia.

Red Bullit olivat sijoilla neljä ja viisi järjestyksesä Max Verstappen – Daniel Ricciardo. Valtteri Bottaksen nopein aika oli vajaan sekunnin Räikköstä hitaampi ja sijoitus oli kuudes. Bottaksen aamupäivään mahtui myös yksi ulosajo, mutta Mercedes-kuljettaja sai kuitenkin ajettua auton takaisin varikolle.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com