MOTORSPORT

Video! Nyt on komeaa kalustoa Espanjan asfaltilla – Historic-rallin EM-avaus tarjosi paljon nähtävää

Historic-rallin EM-sarja käynnistyi viime viikonloppuna Espanjassa ajetulla Costa Brava Rallilla.

66. kerran järjestetty Costa Brava Ralli Espanjassa ei suomalaiskuljettajille juurikaan menestystä tuonut. Viidestä sinivalkoisesta rattitaituristamme maaliin asti selvisi vain kaksi. Sverre Norrgård sijoittui kategoriassa 1 sijalle neljä. Kategoriassa 4 Harri Toivonen nousi kilpailun jälkeen palkintopallille oltuaan kolmas. Toivonen nappasi Espanjasta mukaansa kategorian toiseksi korkeimmat EM-pisteet, koska tuloksissa edelle ehtinyt Jean Francois Berenguer ei ole ilmoittautunut mukaan EM-sarjaan.

Pentti Veikkasen kilpailu päättyi toisella erikoiskokeella konerikkoon. Jari Hyvärinen keskeytti ennen ensimmäistä erikoiskoetta ja Jari Latvala puolestaan ei päässyt edes lähtemään kohti ensimmäisen erikoiskokeen starttia, koska osallistuminen evättiin jo katsastuksessa. Latvalan autoa katsastattessa huomattiin, että kansainvälisten sääntöjen mukaan penkit ovat vanhemmat kuin sallitut viisi vuotta. Penkit olivat vanhentuneet tammikuussa.

Katso alapuolelta tyylikäs videokooste Costa Brava Rallin tapahtumista. Kuten aina Historic-ralleissa, niin myös tällä kertaa kalusto kilpailussa oli komeaa ja klassikkojen äänet todellista sinfoniaa rallin ystävien korville.

 

 

Lue myös!

Norrgård ja Toivonen nousivat EM-pisteille (18.3.2018)
Latvalan kilpailu päättyi jo ennen starttia (18.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Jaume Soler Movies (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com