MOTORSPORT

Video! Pitkällä suoralla ehtii hehkuttaa vaikka hyvää suoritusta – “Se tuli kyllä hienosti”

Rallin MM-sarjassa in-car-videoilla erittäin harvoin kuulee, että kuljettaja hehkuttaa onnistunutta suoritustaan ja varsinkaan ennen maalia. Esapekka Lappi teki tässä suhteessa harvinaisen ja piristävän poikkeuksen ja tuo teko ihastuttaa nyt rallin ystäviä videon muodossa, jonka rallin MM-sarja julkaisi sosiaalisen median kanavillaan tiistaina.

Esapekka Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa oli saapumassa Ruotsin MM-rallin toiseksi viimeisen erikoiskokeen maaliin. Edessä oli enää pitkä nopea osuus, jota Ferm pohjusti lyhyellä ja ytimekkäällä nuotilla “550”, eli nuottien väli oli tuossa kohtaa 550 metriä. Kuljettajan vinkkelistä katsottuna se tarkoittaa sitä, että sen oikean jalan polkimen voi pitää kiinni lattiassa ja vaikka pistää viheltäen.

– Nyt ei voi tulla enää paremmin, Lappi viheltelyn sijaan innostuikin hehkuttamaan hyvin mennyttä erikoiskoetta.

– Joo se tuli kyllä hienosti, Ferm komppasi vieressä kuljettajaansa.

– Koko pätkä tuli niin hyvin, Lappi jatkoi hehkutustaan samalla, kun maali lähestyi.

Lappi ajoi kyseiselle erikoiskokeelle pohja-ajan 1,9 sekunnin erolla ennen Thierry Neuvillea. Kyseessä oli Lapille kauden ensimmäinen pohja-aika ja koko uralla 17. pohja-aika rallin MM-sarjassa. Hyvät otteet saivat jatkoa heti seuraavalla, Ruotsin MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella, minne Lappi täräytti kauden toisen ja uransa 18. pohja-ajan.

Katso videot alapuolelta! Ensimmäisellä videolla Lapin ja Fermin keskustelu erikoiskokeen maalin lähestyessä ja toinen video on puolestaan kyseinen erikoiskoe kokonaisuudessaan kuvattuna Lapin ja Fermin autosta (in-car).

 

 

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Lapin hyvä alkukausi ei näy pelkästään MM-pisteissä – Toyota tämän tilaston ykköstalli (27.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com