Video! Rallin SM-sarjasta tuttu saudiarabialainen pyöräytti autonsa keulan kautta ympäri Sweet Lambissa

28.10.2017 / 11:35
Yazeed Al-Rajhi tiimeineen Tunturirallissa tammikuussa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Yazeed Al-Rajhin kilpailu Walesin MM-rallissa päättyi perjantaina “kuperkeikkaan” Sweet Lambin toisella ajokerralla.

Saudiarabialainen Yazeed Al-Rajhi, 36, pyöräytti autonsa ympäri Sweet Lambin erikoiskokeella hypyn alastulossa, kun Ford pyörähti keulan kautta ympäri ja romuttui sen verran pahoin, että rallin jatkaminen oli mahdotonta. Al-Rajhi, sekä kartanlukija Michael Orr selvisivät rytäkästä vammoitta.

Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen Al-Rajhi oli yleiskilpailussa sijalla 32. ja eroa kärkeen oli ehtinyt kertymään jo yli viisi minuuttia. WRC Trophyn puolella Al-Rajhilla oli hallussaan kärkipaikka, tosin eipä siitä taistellutkaan kuin kaksi kuljettajaa. Kuudes erikoiskoe, Sweet Lamb toistamiseen, koitui siis Al-Rajhin kohtaloksi, joka kilpailee satunnaisesti MM-sarjassa oman tallinsa Yazeed Racingin väreissä ja kalustona on Fordin “vanhemman tuotannon” WRC-auto.

Al-Rajhille tämänvuotinen Walesin MM-ralli oli uran 42. MM-startti. Ensimmäisen kerran saudiarabialainen nähtiin mukana MM-sarjassa Argentiinassa kaudella 2008. Al-Rajhi on urallaan onnistunut keräämään viisi MM-pistettä ja paras yksittäinen yleiskilpailun sijoitus on Kreikasta vuonna 2012 tullut kahdeksas sija.

Al-Rajhi on tullut viime vuosina tutuksi myös suomalaiselle ralliyleisölle, osalistuihan hän Tunturiralliin viime ja tänä vuonna. Lisäksi Al-Rajhi nähtiin viime talvena Nilsiän SM-rallissa. Al-Rajhin kartanlukijana toimii Michael Orr, joka urallaan 139 MM-rallissa on lukenut nuotteja peräti kahdeksalle eri kuljettajalle. Orrin paras sijoitus on Japanin MM-rallista vuonna 2007 tullut neljäs sija, kun hän toimi Matthew Wilsonin kartanlukijana.

Katso alapuolelta kahdesta eri kuvakulmasta kuvatut videot Al-Rajhin ulosajosta!

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti
Videot: Hdog39 / CambaoMotorsport (YouTube)

 

Selivaara logo 2017

 

Hyundai Wales 2017

 


Facebook kommentit