Video: Sebastien Ogierin raju törmäys puuhun – Ranskalainen ei aja lauantaina

29.7.2017 / 08:46
M-Sportin mekaanikot ahkeroivat perjantaina Sebastien Ogierin auton huollossa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin nelinkertaisen maailmanmestarin ja MM-sarjaa kahdeksan osakilpailun jälkeen johtavan Sebastien Ogierin taival Suomen MM-rallissa päättyi perjantaina ulosajoon jo neljännellä erikoiskokeella. Ogieria ei nähdä mukana lauantain erikoiskokeilla.

Kun perjantain kaikki erikoiskokeet oli ajettu, niin Sebastien Ogierin nimi löytyi tulosluettelosta vasta riviltä 55. ja eroa kärkeen oli kertynyt jo reilusti yli tunnin. On selvää, että täältä ei ranskalainen enää viikonloppuna kympin sakkiin ja MM-pisteille nouse. Edellisen kerran nyt 119. MM-ralliaan ajava Ogier jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle MM-rallissa vuosi sitten juuri Suomessa ja edellisen kerran kokonaan ilman tulosta 2015 Espanjassa.

Tällä kaudella kahdeksassa osakilpailussa kaksi voittoa ja yhteensä kuusi palkintosijoitusta ajanut Ogier täräytti ulos Suomen MM-rallin neljännellä erikoiskokeella Jukojärvessä.

– Kun tulin mutkaan, niin jarrutin hieman myöhässä. En paljon, mutta rikkoutuneen jousituksen kanssa myöhästynyt jarrutus johti siihen, että menetin auton perän hallinnan. Osuimme aika rajusti kylki edellä puuhun ja se oli game over, aiemmin samalla erikoiskokeella rajun hypyn alastulossa Fordinsa jousituksen rikkonut Ogier kommentoi.

Vielä perjantai-iltana Ogier elätteli toiveita siitä, että liittyisi Ralli 2 -säännön turvin mukaan erikoiskokeille lauantaina. M-Sportin mekaanikot saivat auton korjattua, mutta huolta aiheutti Ogierin kartanlukijan Julien Ingrassian tilanne.

– Meidän täytyy odottaa, koska Julienin olo on hieman huono ulosajon jäljiltä. Sairaalassa tehtiin kaikki mahdolliset testit ja mitään vammoja ei löytynyt, mutta Julien ei tunne oloaan hyväksi, Ogier taustoitti.

Lauantai-aamuna M-Sport kertoi Twitter-tilillään, että yhdessä rallin järjestäjän kanssa brittitalli on tehnyt päätöksen siitä, että Ogier ja Ingrassia eivät starttaa mukaan ralliin lauantaina. Ingrassialle annetaan lisää lepoaikaa ja talli toivoo heidän pääsevän mukaan taas sunnuntaina, jolloin rallin päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta Ogierilla olisi mahdollisuus vielä kerätä MM-pisteitä.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: WRC Facebook

Selivaara logo 2017


Facebook kommentit