MOTORSPORT

Video! Tältä näyttää Korsikan MM-ralli kartturin silmin katsottuna

Korsikan MM-rallia sanotaan kymmenentuhannen mutkan ralliksi ja on myös sanottu, että siellä pärjätäkseen pitää olla kymmenentuhatta oikeaa nuottia.

Energiajuomajätti Red Bull julkaisi viime viikonloppuna ajetun Korsikan MM-rallin aikaan sosiaalisen median kanavillaan hienon videon, missä kamera on kiinnitetty Sebastien Loebin kartanlukijan Daniel Elenan kypärään. Minuutin mittaisen videon aikana saa hyvin tuntumaa siitä miten vaativa tehtävä kartanlukijalla on lukea nuotteja auton ollessa jatkuvassa liikkeessä puolelta toiselle.

Twitterissä Red Bullin videon yhteyteen onkin kirjoitettu saatesanoiksi osuvasti, että “jotkut ihmiset taistelevat pahoinvointia vastaan lukiessaan autossa, niin miettikää mitä Sebastien Loebin kartanlukija joutuu kestämään”. Video on kerännyt rallifanien keskuudessa suurta suosiota ympäri maailman.

45-vuotias Elena on rallin MM-sarjan historian menestynein kartanlukija kautta aikojen. Loebin kartanlukijana Elena on saavuttanut yhdeksän maailmanmestaruutta, sekä 78 osakilpailuvoittoa. Elena on myös osallistunut yhteen MM-ralliin kuljettajana. Tämä tapahtui vuonna 1998 Monte Carlon MM-rallissa, missä hän sijoittui pienemmässä N-ryhmässä toiseksi.

Katso Red Bullin ja Elenan kypärävideo alapuolelta. Loebin autossa oli kameroita muuallakin ja yksi niistä Citroenin katolla. Myös tuo video löytyy alapuolelta.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com