MOTORSPORT

Video! Turkkilaiskuljettaja romutti rallin EM-avauksessa Tuohinolle tutun Skodan

Viikko sitten Portugalin Azoreilla ajetussa rallin EM-sarjan avausosakilpailussa turkkilaisen Orhan Avcioglun taival päättyi 11. erikoiskokeella ulosajoon.

Orhan Avcioglu, 32, kilpaili nyt urallaan toisen kerran rallin EM-sarjassa. Ensimmäinen EM-ralli oli vuonna 2012 Avcioglun kotimaassa Turkissa päättynyt yleiskilpailun 10. sijaan. Portugalin EM-rallissa viime viikonloppuna Avcioglu ei ollut missään vaiheessa lähelläkään kärkikymmenikköä, vaan 10 erikoiskokeen jälkeen sijoitus yleiskilpailussa oli vasta 17 ja eroa kärkeen oli kertynyt jo lähes viisi minuuttia.

11. erikoiskokeella Avcioglun ja kartanlukija Burcin Korkmazin matkanteko päättyi, kun vasemmalle kääntyvässä mutkassa Skoda Fabia R5 tärähti ensin perä edellä penkkaan ja siitä matka jatkui keula edellä kohti penkkaan, auto kyljelleen ja edessä oli keskeytys. Tällä samalla autolla Toksport WRC -tiimin Janne Tuohino kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa oli sijoittunut Ruotsin MM-rallissa helmikuussa WRC2-luokassa viidenneksi.

Avcioglu on Turkin rallisarjan kolminkertainen mitalisti, joka kotimaassaan ajamistaan 66 rallista on voittanut seitsemän ja saavuttanut yhteensä 21 palkintosijoitusta. Avcioglu on osallistunut myös kolmeen MM-ralliin, Turkissa, Espanjassa ja Walesissa, kuitenkaan ilman suurempia menestystarinoita.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan toukokuun alussa Espanjassa.

 

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin EM-sarjan virallinen YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com