Videot! Lappi koki saman kuin Hirvonen Italiassa 2014 – “En tiedä mikä sen aiheutti”

14.3.2020 / 17:24
Esapekka Lapin taival Meksikossa päättyi tulipaloon (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin ja kartanlukija Janne Fermin hyvin alkanut kilpailu Meksikon MM-rallissa päättyi ikävällä tavalla, kun M-Sport Ford -tallin auto tuhoutui tulipalossa perjantain viidennen erikoiskokeen jälkeen.

Kolmatta kertaa urallaan WRC-autolla Meksikon MM-rallissa kilpaillut Esapekka Lappi oli kahdella aiemmalla kerralla menettänyt mahdollisuutensa taistella kärkisijoituksista omien ajovirheiden seurauksena. Tämänvuotinen kilpailu lähti perjantain osalta hyvin käyntiin, kun viisi ensimmäistä erikoiskoetta toivat ek-sijoitukset 4-3-6-5-5 ja kokonaistilanteessa sijoitus oli neljäs, 23,9 sekuntia kärjestä jääneenä.

Perjantain viidennen erikoiskokeen maaliin saapuessaan Lapin ohjastama Ford oli kuitenkin tulessa ja vaikka niin kuljettaja, kartanlukija, kuin toimitsijatkin maalialueella yrittivät tulipaloa sammuttaa, ei mitään ollut enää tehtävissä. Meksikon kuumissa olosuhteissa tuleen syttynyt ralliauto paloi todella nopeasti ja paikalle myöhemmin saapuneella palokunnalla oli enää lähinnä vain jälkisammutustyöt hoidettavanaan.

– Maaliin saapumisen jälkeen tilanne selvisi meille, että auton takapää on tulessa, mutta sillä hetkellä en tajunnut kuinka paha tilanne oli. Yritimme sammuttaa liekkejä ja ajoin auton turvallisempaan paikkaan, mutta siinä vaiheessa kun menetin jarrut, tajusin, että se paloi edelleen pahasti ja hyppäsin autosta ulos niin nopeasti kuin vain pystyin, Lappi kertasi tapahtunutta tallinsa tiedotteessa.

Rallin MM-sarjassa näin tuhoisat WRC-autojen tulipalot ovat onneksi harvinaisia tapauksia. Moni muistaa varmasti Mikko Hirvosen tilanteen Italian MM-rallissa vuonna 2014. Hirvonen ajoi uransa viimeistä kautta MM-sarjassa. Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen sijoitus kokonaistilanteessa oli kuudes, kunnes siirtymäosuudella Hirvosen ja kartanlukija Jarmo Lehtisen Ford syttyi tuleen, kokien vastaavanlaisen täystuhon kuin Lapilla nyt Meksikossa.

Aivan kuten Hirvonen kuusi vuotta sitten tuoreeltaan tapahtuneen jälkeen, niin myös Lappi oli tapahtuneesta täysin ihmeissään. Syytä tulipaloon ei heti ollut tiedossa.

– En tiedä mikä sen aiheutti, pätkällä ei ollut mitään tilannetta ja meidän aika oli itseasiassa varsin hyvä. Meillä oli hyvä meno päällä ja taistelimme palkintosijoituksesta, joten tottakai tämä on iso pettymys meille ja koko tallille. Mutta kaikki ovat kunnossa ja se on tässä kohtaa tärkein asia, Lappi muistutti siitä tärkeimmästä, eli henkilövahinkoja ei onneksi tullut.

Lappi avasi kautensa tammikuussa Monte Carlon neljännellä sijalla, kun taas Ruotsista tuli viides sija. Tasaisen taulukon mukaan Meksikosta olisi tulossa ollut näin ollen palkintosijoitus ja siihen myös Lapin suoritukset kilpailun alkuvaiheessa antoivat vahvoja viitteitä, mutta tunnetusti autourheilussa jos missä jossittelu on aina turhaa. M-Sport Fordin tallipäällikön Richard Millenerin mukaan auton täystuho ei ainakaan helpota MM-sarjassa yksityistallina toimivan brittitallin tulevaisuutta MM-sarjassa.

– On vaikeaa sanoa tarkalleen mitä tapahtui, mutta näyttäisi siltä, että öljyä oli tippunut pakoputken päälle. Kaikki yrittivät parhaansa saadakseen liekit sammutetuksi, mutta kun nämä autot syttyvät tuleen, niin sitä tulipaloa on lähes mahdotonta pysäyttää. Ei ole mikään salaisuus, että tällä on iso vaikutus M-Sportille ja kun emme tiedä milloin MM-sarja jatkuu tämän jälkeen, niin se tekee tilanteesta todella vaikean, Millener harmitteli.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-videot: Rallin MM-sarja


Facebook kommentit