Viides kerta toden sanoi Audille, Abt teki historiaa – “Fantastinen päivä”

7.3.2018 / 11:35
Meksikon kilpailu oli Audin ja Daniel Abtin juhlaa (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula E -sarjan, eli sähköformuloiden kauden viides osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Meksikon pääkaupungissa Mexicossa. Ensimmäistä kauttaan tehdastallina sarjassa mukana oleva Audi sai vihdoin ja viimein täydellisen onnistumisen, kun Daniel Abt ajoi saksalaistallille kauden avausvoiton.

Samalla voitto oli ensimmäinen myös saksalaiskuljettajalle Formula E -sarjan historiassa, sekä ensimmäinen voitto saksalaiselle autonvalmistajalle tehdastallina sarjassa. Daniel Abt, 25, lähti kilpailuun viidennestä lähtöruudusta, ajoi virheettömän kilpailun ja saapui ruutulipulle ykkösenä. Voittomarginaaliksi muodostui reilut kuusi sekuntia toiseksi ajaneeseen Oliver Turveyhin nähden. Kolmas oli Sebastien Buemi.

– Fantastinen päivä ja vihdoinkin voitto! Meillä on ollut vaikeita aikoja, mutta koskaan emme ole luovuttaneet ja nyt saimme tärkeän voiton. Olen äärimmäisen ylpeä kaikista ja voin vain kiittää koko tallia, molemmat autot olivat yksinkertaisesti täydellisiä tänään, Abt hehkutti kilpailun jälkeen Audin tiedotteessa.

Abtin tallikaveri, sarjan hallitseva mestari Lucas di Grassi, nousi viimeisestä lähtöruudusta yhdeksänneksi ajaen myös kilpailun nopeimman kierroksen. Audille voitto tuli siinäkin mielessä hyvään aikaan, että paikan päällä kilpailua oli seuraamassa reilut 500 Audin Meksikon työntekijää.

– Tänään on luvassa kunnon juhlat, Abt ennakoi.

Abt nousi kuljettajien pisteissä kuudenneksi ja sama on sijoitus myös Audi Sport ABT Schaeffler -tallilla valmistajien sarjassa.

– Daniel ajoi uskomattoman hienon kilpailun. Se oli todella tasokasta toimintaa kuinka hän tuli ohittaen kärkeen ja ajoi aina voittoon asti. Lucasin kilpailu, nopein kierros ja huikea nousu, antavat myös meille ison määrän lisäbuustia, eikä pelkästään kilpailuja kiertävälle tallille, vaan myös työntekijöille tehtaallamme. He ovat työskennelleet todella ahkerasti kilpailujen välissä, Audi Sport ABT Schaeffler -tallin tallipäällikkö Allan McNish korostaa.

Sähköformuloiden kausi jatkuu 17. maaliskuuta Uruguayssa.

Kuljettajien pistetilanne

1) Jean-Eric Vergne (Techeetah) 81
2) Felix Rosenqvist (Mahindra) 69
3) Sam Bird (DS Virgin Racing) 61
4) Sebastien Buemi (Renault E.dams) 52
5) Nelson Piquet Jr (Jaguar) 45
6) Daniel Abt (Audi Sport ABT Schaeffler) 37

Autonvalmistajat

1) Techeetah 99
2) Mahindra Racing 90
3) Jaguar 74
4) DS Virgin Racing 70
5) Renault E.dams 59
6) Audi Sport ABT Schaeffler 40

Formula E kilpailukalenteri 2018

17.03. Punta del Este, Uruguay
14.04. Rooma, Italia
28.04. Pariisi, Ranska
19.05. Berlin, Saksa
10.06. Zurich, Sveitsi
14.07. New York, Yhdysvallat
15.07. New York, Yhdysvallat
28.07. Montreal, Kanada
29.07. Montreal, Kanada

 

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: ABB Formula E (YouTube)


Facebook kommentit