Viktor Herten snowcrossin suomenmestariksi – seuraavaksi katse MM-kisoihin

26.3.2017 / 19:43
Viktor Herten pomppi Suomulla snowcrossin suomenmestariksi.

[ A- ] / [ A+ ]

SM Snowcross kausi ajettiin päätökseen Suomulla. Rinnekeskukseen oli rakennuttu nopeatempoinen rata. SM-kausi oli todella tasainen, kun viimeiset mitalit ratkaistiin vasta kauden viimeisessä erässä.

Lisämakua lähtöihin toi Aki Pihlaja. Tuore Amerikan Prolite -sarjan mestari oli palannut kotimaahan tehden näyttävän paluun SM-radoille.

Avauslähdössä kärkeen ampaisi Juuso Loukko saaden peräänsä Pihlajan, Viktor Hertenin, Eetu Karjalaisen ja Mikko Osmon. Pihlaja pääsi erän puolessa välissä kuittaamaan Loukon ohitse. Aki ei tämän jälkeen luovuttanut kärkipaikkaa muille. Erän aikana Herten nousi toiseksi, tämä sijoitus varmisti Viktorille Suomenmestaruuden. Kolmanneksi erässä ajoi Karjalainen ennen Osmoa ja Loukkoa.

Kauden viimeinen lähtö tarjosi huikean taistelun SM -sarjan sijoista 2-4. Pääosaa esittivät Team Loukon kuljettajakaksikko Loukko ja Osmo sekä Vuokatti racing clubin Karjalainen. 15min+2-kierrosta kestävä erä kun oli puolessa välissä näytti siltä että Team Loukon tallissa juhlitaan SM-sarjan kolmoisvoittoa, Osmon ajaessa kolmantena, Karjalainen neljäntenä ja Loukko viidentenä. Tämä tulos olisi tiennyt Osmolle Hopeaa ja Loukolle pronssia. Osmo kuitenkin kaatui pahannäköisesti joutuen keskeyttämään erän. Karjalainen nousi tämän jälkeen kolmanneksi perässään Loukko. Ruutulipulle tultiin järjestyksessä Pihlaja, Herten, Karjalainen Loukko.

SM-pisteissä tulos tiesi sitä, että suomenmestariksi kruunattiin Team Loukon Viktor Herten, hopea matkasi Vuokattiin Eetu Karjalaiselle. Pronssille Juuso Loukko tasapistein Karjalaisen kanssa, tasapisteissä viimeisen erän sijoitus ratkaisi hopean Eetulle. Osmo ajoi sarjan neljännelle sijalle.

Tuplasuomenmestari oli tyytyväinen kilpailun jälkeen.

– Mestaruuden eteen on tehty hurjasti töitä ja vielä kun lumettomuus on kiusannut meitä, niin joka viikonloppu on pitänyt lähteä harjoittelemaan todella kauas. Kova työ palkittiin, tästä on hyvä lähteä kohti ensiviikonloppuna ajettavia MM kilpailuja, sinne lähden taistelemaan mitaleista. Kiitos vielä kaikille mukana olleille mekaanikoille, tukijoille ja perheelle, Herten sanoi.

Lähde: Team Loukon tiedote


Facebook kommentit