Vilander kolmossijasta: “Oltiin niin pirun lähellä voittoa”

30.1.2017 / 08:37
Giancarlo Fisichella (vasemmalta), Toni Vilander ja James Calado olivat Daytonan 24 tunnin kisan kolmansia GTLM-luokassa. (kuva: ferrari.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Toni Vilanderin Risi Competizione oli Daytonan 24 tunnin kilpailussa kolmas. Vilander, Giancarlo Fisichella ja James Calado jäivät Ferrari 488 -autollaan voitosta vain kolme sekuntia.

– Oltiin niin pirun lähellä voittoa, että kolmostila ei kauheasti ainakaan vielä riemastuta. Vauhtia oli niin sadekelillä ja kuivalla. Meiltä kuitenkin tosi hyvä suoritus, ja lähellä päästiin, Vilander kommentoi UrheiluUutiset.comille.

– Omat ajovuorot menivät hyvin. Lähdössä nousin nelospaikalta heti toiseksi ja toin auton toisena vaihtoon. Ajoin paljon sadekelissä ja vauhti oli kohdallaan. Oli hyvää taistelua kärjessä, hän jatkoi.

Dirk Muller (Ford GT) ohitti kevyellä kylkiosumalla GTLM-luokan johdossa olleen Caladon, kun enää puolisen tuntia oli ajamatta. Calado putosi kolmanneksi, kun Patrick Pilet (Porsche 911) tuli samalla ohi. Taistelu kuitenkin jatkui maaliviivalle asti. Calado jäi Piletistä lopulta vain 0,09 sekunnin ja voittaneesta Mullerista 3,07 sekunnin päähän.

– Siihen Mullerin ohitukseen se ratkesi. Tässä luokassa on usein tiukkaa. Kisat ovat muuttuneet paljon. 24h-kisatkin ajetaan täysillä ja erot ovat minimaaliset.

Calado harmitteli Risin tiedotteessa, että joutui oman ajovuoronsa alussa hieman säästämään polttoainetta, eikä kyennyt kasvattamaan johtoaan.

Vilanderin seuraava kilpailu on jo ensi viikonloppuna. Hän ajaa Australiassa Maranello Motorsportin tiimissä Bathurstin 12 tunnin kilpailun. Tallikavereina Ferrari 488 GT3 -autossa ovat Craig Lowndes ja Jamie Whincup.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Daytona 24h – sekuntitaistelua lopussa

 


Facebook kommentit