Virolaiskuljettaja toisti Häkkisen Span ihmetempun – “Vain 17 päivän ikäinen”

2.9.2019 / 13:32
Juri Vips kilpailee Formula 3 -sarjassa Hitech GP -tallissa (Kuva: LAT Images).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 3 -sarjan kauden kuudennessa kilpailuviikonlopussa Belgian Span radalla lauantaina nähtiin tilanne, joka toi monille Formula 1 -faneille mieleen ikimuistoisen tilanteen 19 vuoden takaa.

Juri Vips, Hitech Grand Prix -tallin virolaiskuljettaja, taisteli Formula 3 -sarjan Belgian Span osakilpailussa lauantaina neljännestä sijasta. Vips ohitti Kemmel-suoran päässä alkaneen ohitusyrityksen myötä kaksi kuljettajaa, niin japanilaisen Yuki Tsunodan, kuin myös tanskalaisen Christian Lundgaardin.

Hetkinen, Kemmel-suoran päässä tapahtunut kahden auton samanaikainen ohitus? Tämähän kuulostaa tutulta ja sitä se onkin, Mika Häkkisen ohitus Michael Schumacherista, sekä Ricardo Zontasta vuoden 2000 Belgian GP:ssä kun on eittämättä yksi Formula 1:n MM-sarjan historian ikimuistoisimmista yksittäisistä tilanteista.

– Juri Vips oli vain 17 päivän ikäinen, kun Häkkinen teki sen ohituksen. Lauantaina hän päätti luoda sen tilanteen uudestaan, Formula 3 -sarjan Twitterissä twiitattiin maanantaina tyylikkään “vertailuvideon” kera.

Videolla (katso alapuolelta) voi hyvin nähdä näiden kahden ohitustilanteen identtisyyden. 19 vuotta sitten Häkkinen taisteli Span GP:n voitosta Schumacheria vastaan. Viisi kierrosta ennen ruutulippua Häkkinen lähti yrittämään ensimmäisen kerran ohitusta Schumacherista Kemmel-suoran päässä, mutta saksalainen muutti ajolinjaansa tylysti suomalaisen eteen.

Seuraavalla kierroksella Häkkinen toisti yrityksensä ja nyt se onnistui. Schumacher oli ohittamassa samaisella Kemmel-suoralla BAR-tallin Ricardo Zontaa kierroksella, Schumacher lähti ohitukseen radan vasenta reunaa pitkin, kun taas Häkkinen hyökkäsi oikean reunan kautta, ohittaen samalla kertaa sekä Schumacherin, että Zontan. Häkkinen ajoi lopulta kilpailun voittoon, 1,1 sekunnin turvin ennen Schumacheria.

Vips sijoittui Formula 3:n lauantain kilpailulähdössä lopulta viidenneksi, kun Lundgaard kuittasi viimeisellä kierroksella virolaiselle aiemmin menettämänsä sijoituksen takaisin. Vips on sarjan pisteissä kuuden kilpailuviikonlopun ja 12 ajetun kilpailulähdön jälkeen kolmantena. Kun ajamatta on vielä neljä kilpailulähtöä, on Vipsillä eroa sarjaa johtavaan Robert Scwartzmaniin 30 pistettä. Toisena oleva Jehan Daruvala puolestaan on seitsemän pistettä Vipsiä edellä.

Formula 3:n kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Monzassa.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit