MOTORSPORT

Virtanen F2-luokan musta hevonen

Ratamoottoriveneilijä Roope Virtanen vaihtaa tulevalla kaudella isompaan sarjaan.

Salolainen Roope Virtanen osallistuu alkavalla kaudella omalla Virtanen Racing -tiimillä ja kalustollaan Formula 2 -veneiden MM-sarjaan. Edessä on mielenkiintoinen haaste.

– Kalustona on legendaarinen DAC-vene, joka on 10-kertaisen F1-maailmanmestari Guido Cappellinin tehtaan rakentamana. Hankimme sen jo viime keväänä Italiasta, joten vene on tullut kaikin puolin tutuksi. Olen päässyt testaamaan kotivesillä ja harjoittelemaan tuoreella veneellä, Virtanen kertoo.

Viime kaudella Virtanen ajoi hyvällä otteella pienemmässä Formula 4 -luokassa. Menestystä tuli sekä SM-sarjassa että maailmanmestaruuskilpailussa. Molemmissa sarjoissa salolainen sijoittui toiseksi.

– Luonnollisesti hyppäys isompaan Formula 2 -veneeseen on suuri harppaus. Ulkomitat ovat kasvaneet ja vauhti on entistä hurjempaa. Startissa on mukana parikymmentä venettä, yritys on kovaa, eikä kontakteilta pysty välttymään, 23-vuotias kilpaveneilijä jatkaa.

Vesipedon menohaluista huolehtii Mercuryn vakioviritteinen V6-moottori, joka kehittää 200 hevosvoimaa. Huippunopeus on 190 km tunnissa ja nollasta sataan laite kiihtyy viidessä sekunnissa. Veneen pituus on 5,2 ja leveys 2,2 metriä.

MM-sarja sisältää neljä kilpailuviikonloppua. Kausi alkaa Italiasta kesäkuun lopussa, sen jälkeen kisataan Norjassa, Liettuassa, uudelleen Italiassa ja kausi päättyy Portugaliin syyskuun lopulla.

– Ajatuksena on oppia MM-sarjan tavoille nopeasti, sillä “kakkosissa” kilpailu on erittäin kovaa ja tasokasta. Ensimmäinen kausi on varmasti opettelua. Jokaisessa lähdössä tähdätään pisteille, se on selkeä tavoite, Virtanen tiivistää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com