MOTORSPORT

Voitto nosti Larion MM-pisteissä toiseksi – “Loppukausi ajetaan täysillä maailmanmestaruudesta”

Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen pääsivät juhlimaan sunnuntaina Saksassa uransa avausvoittoa rallin MM-sarjassa.

Suomalaiskaksikko vei WRC3-luokan nimiinsä murskaavasti yli 11 minuutin erolla ennen italialaista Enrico Brazzolia.

– Nyt on aivan mielettömän upea fiilis. Ensimmäinen voitto MM-sarjassa on aina ensimmäinen voitto. Tämä oli todella iso juttu minulle. Jo perjantaina revittiin niin iso ero luokassa, että kaksi muuta päivää ajettiin varman päälle, mutta silti kovaa, Taisko Lario kommentoi kilpailun jälkeen.

CHL Sport Auto -tiimissä Peugeot 208 R2 -autolla ajava Lario oli myös kaksivetoisten nopein Saksassa. Luokkavoitto ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä Saksan asvalttiteillä vaanii aina monia yllätyksiä liukkaan soran ja mudan muodossa. Isommilla autoilla ajavat MM-sarjan kärkinimet nostavat myös kiviä tielle mutkissa.

– Ralli oli juuri niin vaikea kuin odotimme. Ajoimme kuitenkin ehjän kisan, eikä meillä ollut kuin pieni rengasrikko lauantaina. Yksi risteys vedettiin myös leveäksi ja pieni lommo tuli puskuriin. Läheltä piti tilanteita ei kuitenkaan lasketa tässä hommassa, Lario naureskeli.

Lariolle voitto tuli tärkeään saumaan. Ykkössijan myötä helsinkiläinen nousi WRC3-luokan MM-sarjassa toiseksi. Eroa pistekärki Jean-Baptiste Franceschiin on 11 pistettä.

– Voitto ja täydet pisteet MM-sarjassa, sekä tukku pohja-aikoja lämmittavät mieltä. Nyt ollaan MM-sarjassa toisena. Eroa ei ole paljon ja vielä on kaksi kisaa jäljellä. Loppukausi ajetaan täysillä maailmanmestaruudesta. Pakkovoitto oli edessä ja se otettiin. Tehtiin se, mitä luvattiin. Nyt ollaan taistelussa taas mukana.

Uran avausvoitto sai Larion herkistymään.

– Tiimi on tosi onnellinen, niin kuin kaikki muutkin. Haluan kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat uran aikana olleet auttamassa, että tähän pisteeseen saakka on päästy. Iso kiitos tiimille, kartturille ja kaikille yhteistyökumppaneille, Lario kiitteli.

Kartturi Hämäläisen mukaan yksi voiton avaintekijä oli kokemus. Lario ja Hämäläinen olivat Saksan MM-rallissa mukana myös viime kaudella.

– Hieno kisa ajettiin. Oli paljon samoja pätkiä, niin se helpotti nuotituksessa, ei paljoa tarvinnut nuottia hioa. Sitä myöten myös uusille pätkille osattiin katsoa sorapaikkoja paremmin. Myös kartturille oli helpompi lukea nuottia, kun tiesi, miten homma pelaa. Nyt ollaan tässä ja erittäin tyytyväisiä. Onhan tämä uran isoin voitto. Jatkossa haetaan niitä lisää, Hämäläinen jatkoi.

Rallin MM-sarja jatkuu syyskuussa Turkissa. Lario ja Hämäläinen ajavat seuraavan kerran MM-pisteistä Walesin MM-rallissa lokakuun alussa. WRC3-luokassa kuljettajat voivat ajaa seitsemän kilpailua, joista kuusi parasta tulosta lasketaan lopullisiin pisteisiin.

WRC3-luokan pistetilanne Saksan jälkeen

1) Jean-Baptiste Franceschi (FRA) 79
2) Taisko Lario 68
3) Dennis Rådström (SWE) 62
4) Emil Bergkvist (SWE) 61
5) Enrico Brazzoli (ITA) 55
6) Ken Torn (EST) 33
7) Louise Cook (GBR) 30
8) Julius Tannert (GER) 30
9) Terry Folb (FRA) 28
10) Callum Devine (IRL) 26

Lue myös! Sinivalkoiset juhlat WRC3-luokassa, Lariolle uran ensimmäinen MM-voitto (19.8.2018)

Teksti: Taisko Larion tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com