Volkswagen mursi kotirallinsa kirouksen

23.8.2015 / 18:38

[ A- ] / [ A+ ]

Raskaita pettymyksiä kahtena edellisenä vuonna kotirallissaan kärsinyt Volkswagen nappasi tämän vuotisesta kilpailusta parhaan mahdollisen tuloksen, kun Sebastien Ogierin, Jari-Matti Latvalan ja Andreas Mikkelsenin johdolla Saksan MM-ralli päättyi kolmoisvoittoon. Ogierille voitto oli kauden kuudes ja uran 30. Jari-Matti Latvala sivusi toisella sijalla uransa parasta saavutusta Saksan asfaltilla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kautta aikojen, kun saksalainen automerkki voittaa Saksan MM-rallin.

Lähtökohdat Saksan MM-rallin viimeiseen kilpailupäivään olivat varsin selkeät. Mikäli neljällä viimeisellä erikoiskokeella ei nähtäisi dramatiikkaa ajovirheiden tai teknisten murheiden myötä, Volkswagen ajaisi kolmoisvoittoon Sebastien Ogierin johdolla, sen verran suuriksi olivat erot kuljettajien välillä muodostuneet lauantaina. Ja näin myös tapahtui. Ogierin ja Latvalan välinen ero kaventui reilulla kymmenellä sekunnilla viimeisen ajopäivän aikana, mutta missään vaiheessa ei ranskalaisen voitto ollut uhattuna. Ogier nappasi uransa toisen Saksan MM-rallin voittonsa lopulta 23 sekunnin erolla Latvalaan. Mikkelsen jäi Ogierista lähes kaksi minuuttia.

– Tämä tulos on meille (Volkswagen) todella iso helpotus. Paineet voiton suhteen olivat tallille kovat koko viikonlopun ajan ja lopulta otimme kolmoisvoiton. Ja tämän voiton myötä olen entistäkin lähempänä kolmatta maailmanmestaruutta, olen todella onnellinen juuri nyt, Ogier hehkutti viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Kolme vuotta sitten Fordilla toiseksi ajanut Latvala sivusi uransa parasta sijoitusta Saksan MM-rallissa napaten samalla kauden neljännen palkintopallisijoituksen. Rallin viimeiseltä erikoiskokeelta eli Power Stagelta Latvala nappasi ykkössijan ja kolme MM-pistettä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Latvala oli päätös-ek:lla nopein ja samalla hän katkaisi Ogierin seitsemän rallin pituisen Power Stage-voittoputken. Puolitoista kuukautta sitten Puolan sorateillä Latvala ajoi Power Stagella ulos ja myös Saksassa ulosajo viimeisellä erikoiskokeella oli erittäin lähellä.

– Yhdessä mutkan leikkauksessa pohja otti kiinni ja auto lähti luisumaan, mutta selvittiin ja kaikki on ok, Latvala huokaisi maalissa.

Citroenille iso pettymys Saksan asfaltilla

Kun ajamatta on vielä kuluvan kauden osalta neljä osakilpailua, Ogierin MM-johto toisena olevaan Latvalaan on jo 93 pistettä. Seuraava osakilpailu ajetaan Australian sorateillä kolmen viikon päästä ja jo siellä Ogierilla on mahdollisuus varmistaa kolmas peräkkäinen maailmanmestaruus. Mikäli Latvala voittaa Australiassa ja nappaa Power Stage-erikoiskokeelta ykkössijan tuomat kolme pistettä, Ogierille riittää mestaruuden varmistamiseen kokonaiskilpailun toinen sija ja vähintään kolmas sija Power Stagelta.

Valmistajien MM-sarjassa Volkswagenin johto on myös vakuuttava ja saksalaismerkin kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruutta ei uhkaa käytännössä enää mikään. Saksassa sijoille neljä ja viisi ajaneet Dani Sordo, sekä Thierry Neuville nostivat Hyundain valmistajien MM-pisteissä toiseksi, mutta ero Volkswageniin on jo hurjat 139 pistettä. Kolmantena on Citroen 148 pisteellä ja neljäntenä Ford 138 pisteellä. Ford saalisti Saksasta kuudennen ja kahdeksannen sijan, kun taas Citroenille Saksan osakilpailu toi suuren pettymyksen Mads Östbergin ollessa seitsemäs ja Kris Meeken 12.

WRC 2-luokassa ylivoimaiseen voittoon ajoi Skodan Jan Kopecky. Teemu Sunisen debyytti WRC 2-luokassa toi kuudennen sijan.

Yleiskilpailu 21/21 ek:n jälkeen

1. Sebastien Ogier (Volkswagen) 3:35:49,5
2. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 23,0
3. Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 1:56,6
4. Dani Sordo (Hyundai) + 2:09,3
5. Thierry Neuville (Hyundai) + 2:33,8
6. Elfyn Evans (Ford) + 2:52,1
7. Mads Östberg (Citroen) + 3:12,5
8. Ott Tänak (Ford) + 4:26,6
9. Hayden Paddon (Hyundai) + 4:46,8
10. Stephane Lefebvre (Citroen) + 4:54,5

Ogierin keskinopeus 104,1 km/h
Ek-voitot: Ogier 14, Latvala 5 ja Evans 1

WRC 2-luokka

1. Jan Kopecky (Skoda) 3:47:18,8
2. Eric Camilli (Ford) + 4:13,8
3. Quentin Giordano (Citroen) + 6:14,7
4. Nasser Al-Attiyah (Skoda) + 6:36,5
5. Craig Breen (Peugeot) + 6:54,0
6. Teemu Suninen (Ford) + 7:03,2
……
13. Esapekka Lappi (Skoda) + 49:25,2

Kopeckyn keskinopeus 98,8 km/h
Ek-voitot: Kopecky 11, Lappi 7, Maurin 2 ja Al-Attiyah 1

Teksti: Jari Hotti


Facebook kommentit