Volkswagenin uusi Polo R5 ei debytoi Saksan MM-rallissa elokuussa

19.4.2018 / 05:59
Petter Solberg testasi VW Polo R5 -autoa tammikuussa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagen Motorsportin Polo R5 -ralliauton projektissa koettiin ensimmäinen takaisku, kun uudelle autolle debyyttikilpailuksi kaavailtu Saksan MM-ralli elokuussa tulee saksalaistehtaalle vastaan liian nopeasti. Asiasta uutisoi keskiviikkona saksalainen Rallye-Magazin.

Rallye-Magazinin uutisen mukaan Volkswagenin uuden Polo R5 -ralliauton kehitystyö vie odotettua enemmän aikaa, joten debyyttiä kilpailun merkeissä ei tulla näkemään ennen syksyä. Volkswagenin tavoitteena oli tuoda Polo R5 ensimmäistä kertaa lähtöviivalle elokuussa ajettavassa Saksan MM-rallissa, mutta debyytti siirtyy nyt siis myöhempään ajankohtaan. Yksi vaihtoehto on lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Espanjan MM-ralli.

– Jotta saisimme luokiteltua Polo R5:n 1. elokuuta, olisimme joutuneet toimittamaan lopulliset rekisteröintitiedot FIA:lle toukokuun loppuun mennessä ja se on meille aivan liian aikaisin. R5-säännöt ovat hyvin monimutkaiset ja jälkikäteen mitään muutoksia ei juurikaan sallita. Siksi haluamme ja tarvitsemme vielä hieman aikaa arvioida aiempia tuloksia uudelleen ja tehdä joitain muutoksia tulevissa testeissä, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets taustoittaa Rallye-Magazinin haastattelussa.

Volkswagen Motorsportia pitävät kiireisinä tänä vuonna uuden Polo R5 -auton testityön lisäksi myös Petter Solbergin tiimin kilpailutoiminta rallicrossin MM-sarjassa, sekä kesäkuun lopulla ajettava Pikes Peak -mäkikilpailu, missä Volkswagen yrittää uutta ennätystä uudella sähköautollaan. Uusia Polo R5 -ralliautoja on tilattu myös Suomeen ja tilauksesta vastasi Printsport ja Eero Räikkönen.

Volkswagen voitti rallin MM-sarjassa vuosina 2013-2016 neljä peräkkäistä valmistajien, sekä kuljettajien maailmanmestaruutta. Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, sekä Andreas Mikkelsen ajoivat saksalaismerkille neljän menestyskauden aikana yhteensä 43 MM-osakilpailuvoittoa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Rallye-Magazin


Facebook kommentit