Volvo laitettu talvitauolla kisakuntoon, Kanerva mestaruus mielessäin uuteen kauteen – “Pientä hienosäätöä”

20.1.2018 / 11:32
Janne Kanerva on tottunut menestymään Historic-ralleissa (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-autojen kuuden kisan mittainen rallisarja, Historic Rally Trophy, starttaa kauteen 2018 Lammilta tänään lauantaina. Jo viime vuonna HRT-sarjassa leivottiin neljän ikäkauden mestarit, mutta anjalalainen Janne Kanerva nousi ”piirun verran” muita korkeammalle olemalla kaikissa mestaruuden tuoneissa osakisoissa kilpailun nopein kuljettaja.

Kaudella 2017 Historic Rally Trophyn osakilpailut olivat Suomen suosituimpia osakilpailujen kaikki osanottajat huomioiden. Vuoden 2018 ensimmäinen osakisa Lammilla aloittaa samaan malliin, sillä lauantain kisaan Historic-sarjaa ajavia on ilmoittautunut peräti 93 kuljettajaparia kaikkiaan 178 parista, joista 20 on tasanopeussarjalaisia.

Ikäkauden 2 (Historic -> 75) mestari Janne Kanerva tietää, että mestaruuden uusiminen tänä vuonna ei ole helppo tehtävä. Moni haastaja on jo ilmoittautunut pudottamaan mestarin korokkeeltaan, mutta Kanerva ei ole antanut tilanteen sekoittaa kauteen valmistautumistaan.

– Autoa on paranneltu sieltä täältä. Etu- ja taka-akseli on uusittu, sillä ne oli kauden mittaan saaneet sen verran osumia pompuissa ja hypyissä, että olivat ihan solmussa. Auton keula on saatu hieman ylempään asentoon, jotta se on talvella helpompi ajettava. Pientä hienosäätöä on tehty siellä täällä ja mestaruutta lähdetään totta kai uusimaan – ainakin yritetään, Kanerva sanoo.

Kanervakin on ilahtunut suuresta osanottajamäärästä. Muutamia kovimpia haastajia Kanerva suostuu lopulta mainitsemaan, muun muassa Kimmo Juhannusvuoren ja Timo Kuukan Ford Escorteillaan, Markku Laakson, joka saattaa Opelilla paikkakuntalaisena yllättää, sekä Volkswagen Golfilla ajavan Janne Lindbergin.

– Eihän tässä auta muu kuin kaasu pohjassa painaa menemään. Viime vuoden viisi voittoa oli jo saavutus, mitä on vaikea pistää paremmaksi, mutta kyllä myö yritetään. Piikkipyörillä en oo ajanut vielä metriäkään tänä talvena, joten ensimmäisillä pätkillä voi olla hieman tekemistä, Kanerva pohti tulevaa.

Teksti: Kikka Kuosmanen, HRT-sarjan tiedotus


Facebook kommentit