MOTORSPORT

Vuorisalo haluaa kirkastaa Mikkelin kakkossijan Joensuussa – “Huomattavasti helpommat lähtökohdat”

Viime vuonna rallin SM-sarjan SM3-luokassa kolmanneksi sijoittunut Samuli Vuorisalo avasi kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta Mikkelin SM-rallista helmikuussa. Kauden avaus oli tuloksen puolesta onnistunut, kun Vuorisalo yhdessä kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa sijoittui luokassaan toiseksi. Joensuuhun Vuorisalo lähtee voitto mielessäin.

Viime vuonna Samuli Vuorisalo osallistui rallin SM-sarjan seitsemästä osakilpailusta ainoastaan neljään, joista tulleet kaksi voittoa ja yksi neljäs sija riittivät tuomaan SM3-luokasta SM-pronssia. Tänä vuonna Vuorisalo jätti tammikuisen Tunturirallin väliin avaten kilpailukautensa Mikkelin SM-rallista helmikuussa. Tuloksena oli SM3-luokan toinen sija.

– Vähän jäi hampaankoloon, mutta silti olen tyytyväinen tulokseen. Hienoa kisaa ja vääntöä koko viikonlopun ajan, pienet ovat erot luokassa, mutta Jaro (Kinnunen) meni tällä kertaa kovempaa ja ei pystytty vastaamaan siihen, Vuorisalo kommentoi Mikkelin kilpailun jälkeen tiedotteessaan.

Vuorisalon kakkossija oli siinäkin mielessä hyvä suoritus, että ajotaukoa edellisestä rallista oli ehtinyt vierähtämään jo lähes viisi kuukautta.

– Ajoon olen ihan tyytyväinen lähtökohtiin nähden, vaikka virheitä tuli jonkin verran ja semmoinen tasaisuus puuttui suorittamisesta. Auto oli hyvä ja se on voittava auto tähän luokkaan. Kisassa oli pieniä ongelmia vaihteiston ja jarrujen kanssa, mutta siinäkin syy taitaa olla suuremmaksi osaksi ratin ja penkin välissä, Vuorisalo ruoski itseään.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Joensuussa.

– Hyvillä mielin tässä tulevaa kisaa odotellaan. Auton kanssa ei olla vielä sen isompia juttuja päästy tekemään Mikkelin kisan jälkeen, mutta torstaina olisi tarkoitus ajaa testit ja koitetaan siellä saada pieniä asioita paremmaksi. Huomattavasti helpommat lähtökohdat on lähteä Joensuuhun ajamaan, kun on yksi kisa alla ja kilometrejä saatu ”plakkariin”. Lisäksi kisojen välissä ei ole ollut kauhean paljon taukoa, joten tuntuma on varmasti ajamiseen heti paljon parempi. Tähän suhteutettuna uskon, että olemme paljon valmiimpia nyt mitä Mikkelissä, Vuorisalo ennakoi.

Vuorisalo suuntaa Itä-Suomeen voitto mielessäin.

– Tavoitteet on tietenkin lähteä parantamaan Mikkelin tulosta pykälällä, että lauantai-iltana oltaisiin listan kärjessä. Mitään ei tule taaskaan saamaan ilmaiseksi ja tässä luokassa kilpailut ovat todella tiukkoja ja marginaalit pieniä. Virheisiin ei ole varaa ja kaiken pitää onnistua täydellisesti, jos mielii voittaa, Vuorisalo korostaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com