Vuorisalo vaihtoi Fordista Opeliin – “Toimii loistavasti ja tuntuu erittäin nopealta”

28.9.2017 / 21:42
Samuli Vuorisalo kilpailee Lempäälän SM-rallissa Opel Adam R2:lla (Kuva: Patrick Rupponen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan huipennus ajetaan tulevana viikonloppuna Lempäälässä Lake City Rallyn merkeissä. SM3-luokkaan starttaavalla Samuli Vuorisalolla, sekä kartanlukija Henri Arpiaisella on edessään mielenkiintoinen viikonloppu, kun aikaisemmat kauden sorakisat Ford Fiestalla kurvaillut kaksikko starttaa kisaan Opel Adam R2 -ralliautolla.

– Hyvillä, mutta odottavaisilla fiiliksillä lähdetään kurvailemaan uudella kalustolla. Sen jälkeen kun tuli selväksi, että emme lähde Fiestalla ajamaan, niin kartoitimme muita vaihtoehtoja ja tällainen mahdollisuus tuli eteen, jolloin siihen piti tarttua ilman muuta. Siitä iso kiitos asian mahdollistaneille, Vuorisalo kiittelee tiedotteessaan.

– Autoa ylläpitää Sami Grönthal ja TGS Worldwiden ilmoittamana ajamme SM-sarjan finaalissa. Auto on saman luokan peli kuin Fiestakin eli 1.6-litrainen vapaasti hengittävä R2-luokan kilpa-auto. Menopeli on vastaavan näköinen, millä ajoin Saksassa vuonna 2015 Opel Adam Cupissa, mutta muuten niissä ei hirveästi tekniikaltaan mitään samaa ole, Vuorisalo kertoo.

Ennen SM-sarjan huipennusta suoritetuissa testeissä auto on osoittautunut erittäin mieleiseksi ajettavaksi.

– Hyvältä on auto tuntunut. Olemme ajanut nyt noin 50 kilometriä testiä ja yllättävän äkkiä olen omasta mielestäni päässyt autoon ”sisään”. Se toimii loistavasti ja tuntuu erittäin nopealta. Fordiin verrattuna, kun ensimmäisen kerran Opelilla ajoimme, niin aika paljon enemmän on kilpa-auton tuntua. Varsinkin ajettavuus on äärimmäisen helppo ja tarkka, Vuorisalo toteaa.

Vuorisalolla on Tampereelta aikaisemmilta kausilta hyviä muistoja, sillä mm. vuonna 2014 juuri kyseisessä kisassa hän voitti uransa ensimmäisen SM-kullan. Tulevasta kisasta Vuorisalo odottaa jälleen äärimmäisen kovaa taistelua Tampereen seudun hienoilla teillä.

– Varmasti sama tahti jatkuu kuin aikaisemmissakin kisoissa eli tiukkaa ja kovaa taistelua on luvassa. Pitkiä ja raskaita päiviä on luvassa, kun kilpailu kurvaillaan kaksipäiväisenä, joten vireystila pitää muistaa pitää koko ajan hyvänä. Vuonna 2014 ajoin viimeksi Tampereella ja siellä on aina mielestäni ollut todella hienot ja vauhdikkaat tiet. Voitosta lähdetään ajamaan ja olisihan se hienoa päättää kausi onnistuneeseen ja virheettömään ajoon, Vuorisalo sanoo lopuksi.

Teksti: Samuli Vuorisalon tiedote


Facebook kommentit