Walesin pettymyksestä huolimatta Latvala luottavainen Australian suhteen – “Lähdetään ajamaan voitosta”

30.10.2017 / 13:06
Jari-Matti Latvalan nimmari oli kysyttyä tavaraa Llanddudnossa sunnuntaina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Urallaan jo 16. kerran Iso-Britannian MM-ralliin osallistunut Jari-Matti Latvala ajoi parhaan tuloksensa neljään vuoteen, kun maalissa töysäläinen oli tiukan sekuntitaistelun päätteeksi viides. Kolmas sija ja kauden neljäs palkintosijoitus jäivät lopulta vain 5,1 sekunnin päähän.

Jari-Matti Latvalan ja kartanlukija Miikka Anttilan nousu taistelemaan Walesin MM-rallin palkintosijoituksista heräsi uuteen eloon lauantai-iltana, kun illan pimeydessä ajettavista kahdesta erikoiskokeesta erityisesti ensimmäisellä Latvala oli uskomattomassa iskussa lyöden sen hetken kokonaistilanteessa kärjessä olleet kuljettajat peräti puolen minuutin erolla.

– Onnistuttiin ajamaan kova aika ja se kyllä antoi entisestään rohkeutta sen suhteen, että kyllä se vauhti on siellä tallella, kun vaan saadaan kaikki asiat toimimaan yhteen, Latvala kommentoi UrheiluUutiset.comille rallin palkintoseremonioissa Llandudnon kaupungissa sunnuntaina.

Sunnuntain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella Latvala onnistui nousemaan jo 2,3 sekunnin päähän kolmantena olleesta Sebastien Ogierista, mutta seuraavalla, rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, eroa tuli lisää 3,1 sekuntia ja mahdollisuudet palkintosijoitukseen käytännössä sulivat siihen.

– Kyllähän tässä vähän pettynyt olo on, ei siitä pääse mihinkään. Tavoitteet oli kolmen joukkoon ja se kolmas sija oli jo siinä parin sekunnin päässä, mutta toiseksi viimeinen erikoiskoe vaikeissa olosuhteissa epäonnistui totaalisesti. Pito oli erittäin huono ja me ei olla saatu autoa toimimaan siinä olosuhteessa koko viikonloppuna, Latvala harmitteli.

 

 

“Haastavampi viikonloppu kuin oletin”

Latvala pisti vielä kaiken peliin viimeisellä erikoiskokeella, jossa jaossa olivat myös perinteiset Power Stage -lisäpisteet. Latvala ehtikin vielä Ogierin edelle tuloslistalla, mutta kokonaistilanteen kannalta 0,3 sekunnin ero viimeisellä erikoiskokeella suomalaiskuljettajan hyväksi ei tässä kohtaa ollut tarpeeksi ja näin viidennen maailmanmestaruutensa varmistanut Ogier säilytti kolmannen sijansa 5,1 sekunnin erolla ennen Latvalaa. Kaksikon väliin kiilasi vielä Andreas Mikkelsen, joka puolestaan hävisi Ogierille 4,6 sekuntia.

– Yritin vielä Power Stagella ja pystyin tulemaan jo paremmin, mutta ei vaan ihan riittänyt. Siellä oli parempi pito, kun tienpinta oli enemmän kuiva ja sain kuitenkin kolmanneksi korkeimmat pisteet, niin siinä mielessä ihan hyvä, Latvala haki viikonlopusta myös positiivisia puolia.

Positiivista viikonlopusta oli myös se, että ensimmäistä kertaa sitten kesäkuisen Italian MM-rallin Latvala pääsi ajamaan auton tekniikan kannalta ongelmattoman kilpailun.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli meille haastavampi viikonloppu kuin oletin. Mutta ihan tyytyväinen, pitkästä aikaa ehjä kilpailu, niitä kun ei nyt ole vähään aikaan ollut, Latvala viittasi neljään edelliseen MM-osakilpailuun, jotka olivat tuoneet vain kuusi MM-pistettä Saksan seitsemännen sijan myötä.

Walesissa sunnuntaina nähtiin kahdet mestaruusjuhlat, kun M-Sport pääsi juhlimaan valmistajien maailmanmestaruutta ja Sebastien Ogier kuljettajien maailmanmestaruutta. Mestaruuksiin tähtäävät tulevaisuudessa myös Toyota ja Jari-Matti Latvala.

– Tiedän, että koko ajan mennään eteenpäin. Tämäkin oppi mitä täältä on nyt saatu, niin on tärkeää ensi vuotta ajatellen. Ollaan valmiita ja osataan varautua paremmin näihin olosuhteisiin. Silloin meillä on mahdollisuuksia ajaa mestaruudesta, Latvala korostaa.

Rallin MM-sarja päättyy marraskuussa Australiassa, jonne Toyota lähtee kahden kuljettajan voimin. Latvalan lisäksi kauden päätösosakilpailussa ajaa Esapekka Lappi.

– Hyvillä mielin lähdetään Australiaan. Kyllä me lähdetään ehdottomasti sillä ajatuksella sinne, että pystyttäisiin ajamaan voitosta, Latvala päätti.

Lue myös! Walesin MM-rallista britti- ja ranskalaisjuhlat – “Suuret tunteet nousivat esiin” (30.10.2017)

 

Selivaara logo 2017

 

Hyundai Wales 2017

 

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit