Westerlund ajoi haastavissa olosuhteissa luokkavoittoon – “Vettä satoi ja kuraa riitti”

25.9.2018 / 09:32
Heikki Westerlund kaasutti voittoon Pusulan HRT-kilpailussa (Kuva: Eero Auvinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Pusulan ympäristössä ajettu Maxell Ralli oli Historic Rally Trophy -sarjan viides ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Kauden avausosakilpailussa Lammilla luokkavoittoon ajanut Heikki Westerlund yhdessä kartanlukijansa Hanna Valosen kanssa pääsivät nyt juhlimaan kauden toista HRT-luokkavoittoaan.

Heikki Westerlundin edellinen kilpailu ennen Maxell Rallia oli ollut elokuinen kaksipäiväinen Lahden EM Historic Ralli. Nyt edessä oli Pusulan ympäristössä ajettu yksipäiväinen kilpailu ja reilut 60 ek-kilometriä.

– Kovasta vesisateesta johtuen kisan vaihtelevat tiet olivat nyt haastavia kaikille. Kovien nopeuksien lisäksi ajettiin myös pienempiä teknisiä osuuksia, joissa oli todella liukkaita paikkoja ja pito vaihteli paljon eli tarkkana sai olla, luokassa 21 kilpaillut Westerlund ennakoi.

Edellisessä osakilpailussa Orimattilassa luokkavoittoon ajanut espanjalainen Aboiltiz Miguel Diaz ajoi avauserikoiskokeella 1,4 sekuntia nopeamman ajan kuin Westerlund, joka kuitenkin vei nimiinsä kolme seuraavaa erikoiskoetta. Kaksi viimeistä erikoiskoetta menivät Diazin nimiin, mutta Westerlundin johto kesti maaliin asti ja voittomarginaaliksi kirjattiin lopulta 21,8 sekuntia.

– Omalta osaltamme kisa sujui ihan mukavasti. Ennen taukoa ajettiin kolme erikoiskoetta, joilla onnistuimme tekemään omassa luokassamme eroa luokan kakkoseen 31,2 sekuntia. Valitettavasti luokassamme kävi keskeytyksien myötä kato jo tässä vaiheessa, joten kisasimme sitten luokan kärkitilasta Diazin kanssa, Westerlund kertasi kilpailun kulkua.

Keskeytyksiä todellakin tuli, sillä Michael Flemingin taival päättyi moottorivikaan toisella erikoiskokeella ja Risto Laineen matka puolestaan katkesi kakkosen jälkeen vaihdelaatikon sanottua työsopimuksensa irti. Westerlundin johtomarginaali Diaziin nähden ennen viimeisiä erikoiskokeita oli jo sitä tasoa, että lammilainen pystyi kilpailun loppuvaiheessa kontroloimaan tilannetta.

– Tiesimme luokkatilanteen hyvin, kun lähdimme tauolta ajamaan kolmea viimeistä erikoiskoetta. Nelosella vielä ajoimme 2.7 sekunnin luokkapohjat, mutta sitten jo hieman himmasimme vitos- ja kutospätkillä. Hannan kanssa olimme päivään tyytyväisiä ja nuottimme toimi erittäin hyvin. Vaikka vettä satoi ja kuraa riitti, niin oli taas mukava rallipäivä, Westerlund kehui.

Kehuja Westerlundilta sai myös espanjalaiset kilpakumppanit, Aboiltiz Miguel Diaz, sekä hänen kartanlukijansa Diego Sanjuan de Eusebio.

– He ajavat Suomessa ralleja jo viidettä vuotta ja ovat todella ihastuneet tähän suomalaiseen rallikultturiin, ajettaviin teihin ja yleiseen pöhinään rallin ympärillä. He ajavat todella hyvin ja antavat täällä kyllä kovaa vastusta, Westerlund arvosti.

Seuraavan kerran Westerlund ja Valonen kilpailevat Urjalassa, missä ajetaan 13. lokakuuta Historic Rally Trophy -sarjan kauden viimeinen osakilpailu. Westerlund on nuottisarjan pisteissä viidentenä ja mestaruusmahdollisuus on jo kahdesta luokkavoitosta huolimatta mennyt, mikä tosin selittyy väliin jääneillä osakilpailuilla.

– Meiltä jäi kesän osakilpailut minun työkiireitteni vuoksi ajamatta ja myös siksi, että halusimme ajaa Lahden EM osakilpailun, Westerlund taustoittaa.

Nuottisarjan pistetilanne 5/6 osakilpailua

1) Miguel Diaz Aboiltiz (SsUA) 45
2) Juha Selänne (UAU) 42
3) Teemu Koivisto (HeiUA) 38
4) Ilkka Pohjonen (NuUA) 33
5) Heikki Westerlund (LamUA) 22

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: Heikki Westerlundin virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit