WRC faktat 11/2017: Espanjan MM-rallin tärkeimmät tiedot, aikataulu ja suomalaisten ennakkotunnelmat

5.10.2017 / 09:37
Jari-Matti Latvala Espanjan MM-rallissa vuonna 2016 (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.comin WRC faktat -sivu kertoo aina ennen jokaista MM-rallia tulevan kilpailun kaikki tärkeimmät tiedot ja aikataulun. Rallin MM-sarjan kauden 11. osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Espanjassa ja kyseessä on kuluvan kauden kolmanneksi viimeinen MM-ralli.

Puolentoista kuukauden mittainen kilpailutauko rallin MM-sarjassa päättyy, kun kauden 11. osakilpailu Espanjassa starttaa perjantaina. Testierikoiskoe ajetaan perinteiseen tyyliin jo torstai-aamuna, mutta erikoiskokeiden makuun päästään vasta perjantaina, koska Espanjassa ei monien muiden osakilpailujen tapaan ajeta torstai-iltana yleisöerikoiskoetta.

Espanjan MM-ralli on ajettu yhtäjaksoisesti vuodesta 1991 lähtien ja tämän vuoden kilpailu on järjestyksessään 27. Espanjan MM-ralli. Vuonna 1994 Espanjassa ajettiin ainoastaan kaksilitraisten, kaksivetoisten autojen MM-osakilpailu. Rallin historian ylivoimaisesti menestynein kuljettaja kautta aikojen on kahdeksan kertaa voittoa juhlinut Sebastien Loeb. Ranskalaisen ykköstilat tulivat peräkkäisinä vuosina 2005-2012.

Samalla kun kuluvan kauden osalta osakilpailujen määrä vähenee, niin mestaruustaisteluissa panokset kovenee. Kuljettajien MM-sarjassa hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier lähtee Espanjan osakilpailuun 17 pisteen johtoasemassa toisena olevaan Thierry Neuvilleen nähden. Ogier on onnistunut voittamaan Espanjassa urallaan kolme kertaa, kun taas Neuvillen kuusi aiempaa osallistumista toivat ensimmäisen palkintosijoituksen viime vuoden kilpailussa belgialaisen ollessa kolmas.

Ogierin ja Neuvillen takana kolmantena kärkkyy Ott Tänak, Saksassa elokuussa voittoa juhlinut virolainen, joka on jäänyt tallikaveristaan Ogierista 33 pistettä ja Neuville on puolestaan 16 pisteen Tänakin edellä. Jari-Matti Latvalan viime kisat eivät ole sujuneet onnellisten tähtien alla, vaan tekniikkamurheet vaivasivat niin Puolassa, kuin Suomessakin. Latvala kuitenkin taistelee edelleen MM-pronssista. Tänakin ja Latvalan välinen piste-ero on 21 pistettä.

Valmistajien MM-sarjassa M-Sport on repäissyt jo 64 pisteen etumatkan toisena olevaan Hyundaihin nähden. Toyota on kolmantena ja Citroen neljäntenä.

Autot

Espanjan MM-rallissa nähdään mukana 70 kilpailijaparia, joista 13 kilpailee vuoden 2017 sääntöjen mukaisilla WRC-autoilla. M-Sportin Fordit ovat liikkeellä tutulla triolla ja neljättä Ford Fiesta WRC ’17 -autoa viikonloppuna ajaa Saksan MM-rallin väliin jättänyt Mads Östberg. Hyundailla nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella kuljettajamuutos, kun Hayden Paddon on sivussa ja hänen tilallaan ajaa kaksivuotisen sopimuksen tallin kanssa tehnyt Andreas Mikkelsen.

Toyotan trio on tuttu ja sinivalkoinen, eikä Tommi Mäkisen johtaman tallin menestys Espanjassa juurikaan yllättäisi, sen verran hyvää työtä on tulokaskauttaan MM-sarjassa operoiva talli tänä vuonna tehnyt. Citroenin triolta sen sijaan on turha odottaa viikonloppuna suurempaa menestystä. Kris Meeken kohdalla jännitetään lähinnä sitä, että millä erikoiskokeella kolahtaa ensimmäisen kerran. Stephane Lefebvre ei ole kilpaillut MM-sarjassa sitten kesä-heinäkuussa ajetun Puolan MM-rallin ja Khalid Al-Qassimi ohjastaa kolmatta Citroen C3 WRC -autoa vain ja ainoastaan siksi, että Al-Qassimi on tallin suurin rahoittaja. Citroenin politikasta kertoo paljon se, että ranskalaistallin tämän kauden paras kuljettaja Craig Breen katselee rallin tapahtumia kotisohvaltaan.

WRC2-luokassa Skodan Jan Kopecky ja M-Sportin Eric Camilli ovat suurimmat ennakkosuosikit. Mustiksi hevosiksi nimetään ehdottomasti Teemu Suninen, Ole Christian Veiby, sekä Pierre-Louis Loubet. Juuso Nordgren ajaa nyt ensimmäistä kertaa R5-luokan autolla MM-rallia ulkomailla. Karkkilalainen kilpailee Skodan tehdastallin kalustolla. Kolmannen MM-rallinsa tänä vuonna ajava Max Vatanen kilpaili edellisen kerran heinäkuussa Suomen MM-rallissa.

Suomalaiskuljettajat Espanjan MM-rallissa 1991-2016

Espanjan MM-rallissa ensimmäinen palkintopallille noussut suomalaiskuljettaja oli Juha Kankkunen, joka vuonna 1991 sijoittui Lancialla toiseksi. Vuonna 1992 Kankkunen oli jälleen toinen ja 1993 kolmas. Vuonna 1997 nähtiin historian ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalaisvoittaja Espanjan MM-rallissa, kun Tommi Mäkinen oli Mitsubishillaan nopein. Voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Piero Liattiin nähden oli lopulta reilun neljän tunnin uurastamisen jälkeen vain seitsemän sekuntia. Vuosien 1998 ja 1999 kilpailuissa Mäkinen oli kolmas.

Mäkinen nousi palkintopallille vielä vuonna 2001 ja myös silloin sijoitus oli kolmas. Vuosina 2004-2009 suomalaiskuljettajia nähtiin Espanjan MM-rallissa palkintopallilla kuutena vuonna peräkkäin. Marcus Grönholm sijoittui 2004 toiseksi ja 2006, sekä 2007 kolmanneksi. Mikko Hirvonen ajoi kolmannet sijat vuosina 2005, 2008, sekä 2009.

Vuonna 2011 Espanjassa nähtiin ensimmäistä kertaa kaksi suomalaista palkintopallilla, kun Hirvonen oli toinen ja Latvala kolmas. Sama kaksikko toisti temppunsa myös kolmena seuraavana vuonna, mutta nyt oli Latvalan vuoro olla joka kerta toinen ja Hirvonen sijoittui kolmanneksi. Latvalan palkintosijoitusten putki Espanjassa jatkui vielä vuonna 2015 (toinen), mutta viime vuonna Volkswagenin jousitusmurheet, sekä rengasrikko pudottivat sijoituksen kauas kärjestä.

Suomalaiskuljettajien ennakkotunnelmat ennen vuoden 2017 Espanjan MM-rallia

Jari-Matti Latvala, Toyota Gazoo Racing
14. osallistuminen Espanjan MM-ralliin, paras sijoitus 2. (neljä kertaa, 2012-2015)

– Pidän siitä miten Espanjassa yhdistyy ensimmäisenä päivänä sora ja sitten on kaksi ajopäivää asvalttia. Tässä kilpailussa on MM-sarjan parhaat asvalttitiet, jotka muistuttavat moottoriradalla ajamista. Testasin kaksi päivää tätä kilpailua varten ja keskityimme jousituksen säätämiseen asvaltilla, sekä keskuspyörästöön soralla. Erilaiset tienpinnat tarkoittavat tiimillemme lisää työtä ja meidän kuljettajien täytyy pystyä mukauttamaan ajotyylimme molempaan tietyyppiin. Automme oli voittovauhdissa Suomessa ja suorituskyky oli kohdallaan myös Saksassa, joten uskon meidän olevan Espanjassakin kilpailukykyisiä, Latvala ennakoi.

Juho Hänninen, Toyota Gazoo Racing
4. osallistuminen Espanjan MM-ralliin, paras sijoitus 10. (2011, SWRC-luokan voitto)

– Auto tuntui testeissä hyvältä, juuri niin kuin se tuntui Saksassakin. Perjantai tulee olemaan haastava, koska erikoiskokeet ovat samoja kuin viime vuosina, mutta itse en ole täällä hetkeen ajanut. Jos tänä vuonna ei sada, niin en kuitenkaan usko, että kisa tulee olemaan mitenkään hirveän erilainen. Lauantaiana ja sunnuntaina on sitten muutama uusi pätkä, joten sen pitäisi auttaa meitä, Hänninen uskoo.

Esapekka Lappi, Toyota Gazoo Racing
2. osallistuminen Espanjan MM-ralliin, vuoden 2015 kilpailussa keskeytys (ulosajo)

– Espanja on todella haastava ralli, jossa ajetaan sekä soralla, että asvaltilla. Se on täysin eri tyyppinen ralli kuin mihin me olemme tottuneet. Soraosuudet muistuttavat mielestäni Portugalia ja asvalttipätkät ovat jokseenkin ainutlaatuisia: parhaita asvalttierikoiskokeita, mitä maailmasta löytyy. Saksassa meillä oli sekä hyviä, että huonoja hetkiä, mutta pystyimme ajamaan kuitenkin myös hyviä aikoja ja uskon, että suorituskykyä riittää nyt molemmilla alustoilla, Lappi sanoo.

Teemu Suninen, M-Sport (WRC2)
3. osallistuminen Espanjan MM-ralliin, paras sijoitus 27. (2016, WRC2-luokassa 4.)

– Espanja on mielenkiintoinen ralli, jossa ajetaan kahdella tietyypillä. Meidän täytyy olla ensimmäisenä päivänä valmiita ja keskittyneitä, jotta pystymme ajamaan hyviä aikoja heti aluksi. Pisteiden saaminen on tärkeää, sillä voin saavuttaa vielä hopeaa WRC2-luokassa, Suninen muistuttaa.

Juuso Nordgren, Skoda Motorsport (WRC2)
2. osallistuminen Espanjan MM-ralliin, viime vuonna keskeytys (ulosajo)

– Pääsimme ajamaan yhden kisan Skodan tehdaskuskina WRC2-luokassa. Tietysti tällainen mahdollisuus on hieno juttu, mutta toki se velvoittaa antamaan myös hyviä näyttöjä. Testejä olen päässyt ajamaan sekä soralla, että asvaltilla, joten valmistautumisen pitäisi olla kunnossa. Tietysti tuleva kilpailu hieman jännittää, mutta jonkun verran helpottaa, että ajoin täällä jo viime vuonna. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa maaliin asti ja olla nousujohteinen koko rallin ajan, Nordgren kertoo kisataktiikastaan.

Max Vatanen, yksityistiimin Ford Fiesta R5 (WRC2)
4. osallistuminen Espanjan MM-ralliin, paras sijoitus 25. (2016, Drive Dmack Cupissa 3.)

– En ole ajanut Suomen MM-rallin jälkeen, joten on mukava päästä jälleen ralliauton rattiin. Normaalien fysiikkatreenien ja sisäkameravideoiden opiskelujen ohessa pääsimme myös testaamaan päivän verran Espanjan asvaltilla. Perjantai tulee olemaan kova päivä ja heti pitää olla hereillä. Täällä pitää pystyä mukauttamaan ajotyyliä nopeasti vaihteleviin olosuhteisiin. Tavoitteenani on nauttia rallista ja ajaa nousujohteinen kisa, Vatanen suunnittelee.

Erikoista

Espanjan MM-ralli on MM-sarjan ainoa osakilpailu missä ajetaan sekä asfaltilla, että soralla. Avauspäivänä perjantaina ajetaan kolme erikoiskoetta jokainen kahteen kertaan ja näistä Caseres, sekä Bot ovat soralla ajettavia erikoiskokeita, kun taas lähes 39-kilometrisellä Terra Altan erikoiskokeella kuljettajat joutuvat ajamaan sekä soralla, että asfaltilla.

Lauantaista eteenpäin aina sunnuntain viimeiseen erikoiskokeeseen, Power Stage -erikoiskokeena toimivaan Santa Marinaan asti, tienpinta on asfalttia. Kilpailupäivistä lauantai on kilometrien valossa pisin, mutta vain niukasti, sillä perjantain erikoiskokeille tulee yhteispituutta vain hieman alle kuusi kilometriä lauantain reittiä vähemmän.

Espanjan MM-rallin testierikoiskoe käynnistyy torstaina kello 9.00 Suomen aikaa. Rallin ensimmäinen erikoiskoe puolestaan ajetaan perjantaina kello 10.53 alkaen. UrheiluUutiset.com seuraa Espanjan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Espanjan MM-rallin aikataulu

Torstai 5.10.

Testierikoiskoe (Salou, 2,97 km) klo 9.00

Perjantai 6.10.

EK 01 – Caseres 1 (12,50 km) klo 10.53
EK 02 – Bot 1 (6,50 km) klo 11.21
EK 03 – Terra Alta 1 (38,95 km) klo 11.56

Huoltotauko 30 minuuttia

EK 04 – Caseres 2 (12,50 km) klo 16.19
EK 05 – Bot 2 (6,50 km) klo 16.47
EK 06 – Terra Alta 2 (38,95 km) klo 17.22

Ek:t 01-06 yhteensä: 115,90 km

Lauantai 7.10.

EK 07 – El Montmell 1 (24,40 km) klo 9.00
EK 08 – El Pont d’Armentera 1 (21,29 km) klo 10.07
EK 09 – Savalla 1 (14,12 km) klo 10.54

Huoltotauko 30 minuuttia

EK 10 – El Montmell 2 (24,40 km) klo 14.08
EK 11 – El Pont d’Armentera 2 (21,29 km) klo 15.15
EK 12 – Savalla 2 (14,12 km) klo 16.02
EK 13 – Salou (2,24 km) klo 18.00

Ek:t 07-13 yhteensä: 121,86 km

Sunnuntai 8.10.

EK 14 – L’Albiol 1 (6,28 km) klo 8.00
EK 15 – Riudecanyes 1 (16,35 km) klo 8.38
EK 16 – Santa Marina 1 (14,50 km) klo 9.38
EK 17 – L’Albiol 2 (6,28 km) klo 11.14
EK 18 – Riudecanyes 2 (16,35 km) klo 11.53
EK 19 – Santa Marina 2 (14,50 km) klo 13.18 Power Stage

Ek:t 14-19 yhteensä: 74,26 km

Ek-kilometrejä yhteensä: 312,02 km
Kilpailun kokonaispituus: 1297,62 km (ek:t + siirtymäosuudet)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

MM-pistetilanteet 10/13 osakilpailua

1) Sebastien Ogier 177
2) Thierry Neuville 160
3) Ott Tänak 144
4) Jari-Matti Latvala 123
5) Dani Sordo 89
6) Elfyn Evans 87
7) Craig Breen 64
8) Juho Hänninen 58
9) Hayden Paddon 55
10) Esapekka Lappi 49

———-

13) Teemu Suninen 25

Autonvalmistajat

1) M-Sport 325
2) Hyundai 261
3) Toyota 213
4) Citroen 163

WRC2

1) Pontus Tidemand 133 *
2) Eric Camilli 77
3) Ole Christian Veiby 68
4) Jan Kopecky 67
5) Teemu Suninen 60
6) Quentin Gilbert 55
7) Andreas Mikkelsen 50
8) Simone Tempestini 46
9) Benito Guerra 44
10) Pierre-Louis Loubet 35

———-

13) Jari Huttunen 25
32) Juuso Nordgren 2

WRC2 tallit

1) Skoda Motorsport 168
2) M-Sport 112
3) Printsport 95

WRC3

1) Nil Solans 119 *
2) Nicolas Ciamin 80
3) Julius Tannert 70
4) Raphael Astier 68
5) Dennis Rådström 51
6) Terry Folb 42
7) Enrico Brazzoli 31
8) Pancho Name 29
9) Dillon Van Way 24
10) Luca Panzani 18

———-

16) Emil Lindholm 1

JWRC (5/6 osakilpailua)

1) Nil Solans 141
2) Nicolas Ciamin 118
3) Julius Tannert 75
4) Terry Folb 73
5) Dennis Rådström 64
6) Dillon Van Way 28
7) Robert Duggan 20
8) Sebastian Careaga 16
9) Emil Lindholm 6
10) Miko-Ove Niinimäe 2

WRC Trophy

1) Valeriy Gorban 75
2) Jean-Michel Raoux 61
2) Jourdan Serderidis 61
4) Martin Prokop 40
5) Yazeed Al Rajhi 25

* = Varmistanut kauden 2017 maailmanmestaruuden

 

 

Lue myös! Rallin MM-sarjan erikoistilastot

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit