MOTORSPORT

WRC2-luokka etenee Puolassa suomalaisten komennossa – “Virheisiin ei ole varaa”

Puolan MM-rallissa WRC2-luokassa iso käänne voittotaistelun suhteen koettiin kahdeksannella erikoiskokeella, kun luokkaa siihen asti hallinnut ja viisi pohja-aikaa ajanut Pontus Tidemand täräytti Skodan ulos tieltä rikkoen autonsa jousituksen. Tidemandin ulosajon myötä suomalaiskaksikko Teemu Suninen ja Esapekka Lappi nousivat luokassa kaksoisjohtoon. Kaksikon välinen ero perjantain jälkeen on vain 4,6 sekuntia.

WRC2-luokassa onkin luvassa mitä todennäköisemmin sinivalkoinen voittotaistelu, sillä kolmantena ajava ja perjantain aikana kertaalleen spinnannut britti Elfyn Evans on jäänyt Teemu Sunisesta jo 21,9 sekuntia. Sekä Suninen, että Lappi ajoivat perjantaina molemmat kaksi pohja-aikaa.

– Erittäin hyvä päivä. Pystyin ajamaan todella kovaa erikoiskokeiden ensimmäisillä sektoreilla, taistelemaan pohja-ajoista ja nousemaan johtoon. Kovaa on saanut tulla koko päivän, eroja on vaikea tehdä. Ihan sekuntitaistelua on käyty joka pätkällä. Virheisiin ei täällä ole varaa, Suninen kommentoi tiedotteessaan päivän päätteeksi.

Suninen metsästää Puolasta jo kauden kolmatta luokkavoittoa, kun taas Lappi janoaa kauden ensimmäistä täyttä pistepottia. Lappi oli Puolassa WRC2-luokan ykkönen vuosi sitten.

– Hienoa taistelua kärjessä koko päivän ajan. Selvittiin ilman ongelmia, kuitenkin paljon isoja kiviä tiellä, joten helppoa ei ollut. Tästä on hyvä jatkaa huomenna, kaasu pohjassa mennään, Lappi kommentoi videohaastattelussa Facebook-sivullaan.

 

Kuva
Esapekka Lappi janoaa Puolan sorateiltä kauden ensimmäistä WRC2-voittoaan (Kuva: Jari Nurminen).

 

“Tottakai haluan voittaa”

Kärkivauhdistaan huolimatta Suninen harmitteli perjantain aikana useaan otteeseen sitä, että vauhti putoaa erikoiskokeiden jälkimmäisellä osuudella.

– Joko kyse on autojen välisistä eroista tai meillä on autossa jotakin vikaa. Se ylikuumenee tai jotain, koska voimaa häviää erikoiskokeiden loppua kohden ja häviän siellä aikaa, Suninen ihmetteli.

Puolan MM-rallissa ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta ja niille yhteispituutta kertyy hieman alle 125 kilometriä. Sunisen mukaan lauantaina haaste kovenee, ei pelkästään tiukan voittotaistelun takia, vaan myös vaikeimpien ja haastavimpien erikoiskokeiden takia.

– Huomisen tiet ovat teknisempiä ja vaikeampia ajaa. Eihän se tietysti ikinä helppoa ole, Suninen pohtii vakuuttaen vielä lopuksi, että tavoite kahdelle viimeiselle ajopäivälle on kristallinkirkas.

– Tottakai haluan voittaa! En minä tiedä, mikä se on sellainen kilpakuljettaja, joka ei halua voittaa.

Pettymyksen perjantaina kokenut Pontus Tidemand starttaa lauantain erikoiskokeille Ralli 2 -säännön turvin, mutta mahdollisuudet luokan kärkisijoihin ovat jo menneet. WRC3-luokan voitosta puolestaan taistelevat tiukimmin Simone Tempestini, sekä suomalaisen Printsport Racingin kalustolla kilpaileva ja kaksi viimeisintä SM-rallia voittanut Ole Christian Veiby, joka on jäänyt Tempestinista 12,8 sekuntia. Kolmantena oleva Terry Folb on jäänyt kärkikaksikosta jo yli kaksi minuuttia.

Lauantai Puolassa erikoiskokeiden osalta käynnistyy kello 10.55. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

WRC2-luokka 10/21 ek:n jälkeen

1) Teemu Suninen (Skoda) 1.03.20,4
2) Esapekka Lappi (Skoda) + 4,6
3) Elfyn Evans (Ford) + 21,9
4) Karl Kruuda (Ford) + 29,2
5) Nicolas Fuchs (Skoda) + 1.06,2
6) Marius Aasen (Ford) + 2.01,4
7) Julien Maurin (Skoda) + 2.03,2
8) Quentin Gilbert (Citroen) + 2.14,9
9) Pierre-Louis Loubet (Citroen) + 2.23,5
10) Armin Kremer (Skoda) + 2.26,8

—–

21) Pontus Tidemand (Skoda) + 13.49,3

Pohja-ajat: Tidemand 5, Suninen 2, Kruuda 2, Lappi 2
Sunisen keskinopeus: 115,5 km/h

Lue myös! Siivittääkö viime vuoden onnistumiset Latvalan takaisin kärjen vauhtiin? – “Luovuttaa en aio!” (2.7.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com