MOTORSPORT

Yli 100 autoa mukana Rata-SM-kauden avauksessa Ahvenistolla

Rata-SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. Rata-ajon huippusarjan aloitukseen saapuu yli 100 kilpailijaa ja mukana on myös kilpailijoita ulkomailta.

Rata-SM on saanut tälle vuodelle uutta puhtia uudistetusta luokkakavalkadista, sekä luokkien sisäisistä uudistuksista. Rata-SM-sarjan luokkiin kuuluvat tällä kaudella The Gran Turismo, Formula Ford, V1600 ja Legends.

The Gran Turismo -luokan sääntökirja rustattiin uusiksi tälle vuodelle tarkoituksena luoda kansainvälisestikin mallikelpoinen näyttävien autojen huippuluokka. Ahveniston radalla nähdään viikonloppuna esimerkiksi muodokas Ginetta G50 GT4, Dodge Viper ja Chevrolet Camaro.

Formula Ford -luokassa nähdään mestarin paluu, kun vuoden 2016 Suomen mestari Elias Niskanen palaa näyttämölle tavoitteenaan uusia kahden vuoden takainen mestaruus. Luokassa kilpaillaan voittojen lisäksi ylimääräisestä palkintopotista, kun jaossa on 50 000 euron vuosittainen stipendi sarjan kolmen parhaan joukkoon sijoittuneiden kuljettajien kesken.

V1600-luokan monilla kuljettajilla on jo kisakausi alkanut, kun luokka nähtiin Botniaringin kansallisessa Botniarace-ratakilpailussa toukokuun alussa. Lisäksi V1600-luokka starttasi Pohjois-Euroopan mestaruussarjan Riiassa toukokuun puolivälissä. Hämeenkyrön Urheiluautoilijoiden Arttu Kilpi väläytteli hyvää vauhtia voittamalla Botniaringin osakilpailun ja Akaan Moottorimiesten Noora Lähteenmäki oli puolestaan pitelemätön Pohjois-Euroopan mestaruussarjan avauksessa. Luokalta voidaan siis odottaa tasaista kamppailua konkareiden ja uusien kärkinimien kesken.

Legends on totutusti runsaslukuisin Suomen rataluokista, eikä luokka petä odotuksia tänäkään vuonna. Yhteensä 35 pientä ja pippurista Legends-autoa lähtee yhtä aikaa matkaan Ahveniston haastavalle radalle. Pienten autojen joukosta löytyy suuria nimiä, kun lähtöruudukkoon asettuu muun muassa luokan kolminkertainen mestari Henri Tuomaala ja viime syksynä Legendsien MM-finaalissa toiseksi sijoittunut kuopiolainen Jesse Vartiainen. Legendseihin saadaa myös kansainvälistä väriä, kun Ahvenistolle saapuu useampi latvialaiskilpailija.

Rata-SM-luokkien lisäksi Ahvenistolla riittää ihmeteltävää myös näyttävissä lisäluokissa. Porsche GT3 -luokka taluttaa sporttiset Porschet Ahveniston tiukkoihin mutkiin ja rata täyttyy ärhäköistä bemareista BMW Xtreme -luokan lähdöissä. Yksi mielenkiintoisimmista kesän uutuuksista on Formula Academy Finland, joka tuo lisävaihtoehdon nuorten formulalupausten urapolulle. Formula Academy Finland -luokassa ajetaan Formula 4 -autoilla ja lähtölistassa nähdään myös F4 NEZ -sarjasta tuttuja nimiä.

Ahveniston Rata-SM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna 16.-17. kesäkuuta. Lauantaina aika-ajot starttaavat kello 9.20 ja kilpailueriin päästään käsiksi kello 12.10 alkaen. Sunnuntaina kilpailut alkavat jo kello 10.50.

Lue myös! Uusi kotimainen formulasarja avataan seitsemän kuljettajan voimin (14.6.2018)

Teksti: Rata-SM:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com