MOTORSPORT

Ylivoimainen pistejohtaja Pietarinen ei aio varmistella – “Mennään kaasu pohjassa”

Rallin SM-sarja kääntyy loppusuoralle, kun kauden kuudes ja samalla toiseksi viimeisin osakilpailu ajetaan Sastamalassa ja Huittisissa tulevana lauantaina. SM1-luokan johtopaikkaa pitää Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa. Tuusulalaiskuljettajalla on eroa toisena pisteissä olevaan Teemu Asunmaahan 44 pistettä.

Eerik Pietarinen sinkosi itsensä toden teolla moottoriurheilumaailman tietoisuuteen voitettuaan Suomen MM-rallin WRC2-luokan Jyväskylässä heinäkuun lopulla. Tuosta kilpailusta jäi nuoren tuusulalaisen mukaan käteen paljon muutakin kuin vain hieno voittopokaali.

– Neste Rallista oli jo ylipäänsä paljon hyötyä, sillä saimme arvokkaita kilometrejä ja kokemusta. Lisäksi päästiin kehittämään rutiineja pitkän kilpailun aikana. SM-rallithan ovat yksi- tai kaksipäiväisiä, mutta Jyväskylässä ajettiin kuitenkin neljä päivää. Töitä se tietysti vaati enemmän, mutta se oli ehdottomasti myös sen arvoista. Ja olihan se voitto todella makea juttu, Pietarinen tunnelmoi.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Pietarinen palaa jälleen tuttuihin SM-sarjan kuvioihin, mutta katsoo sitä ennen tyytyväisenä mennyttä kautta taaksepäin.

– Hyvä kausi on ollut. Mikkelissä oltiin helmikuussa kolmansia, niin se ei mennyt aivan nappiin, mutta muuten on kulkenut ihan mallikkaasti. TGS Worldwide -tiimi on ollut aivan mielettömän hyvä ja ammattitaitoinen. Olen todella tyytyväinen siihen, että saan olla osa tätä tiimiä, Pietarinen kehuu Toni Gardemeisterin pyörittämää tiimiä.

Edessä oleva kilpailu on Pietariselle ensimmäinen SM-ralli Sastamalan ja Huittisten suunnalla hänen urallaan. Pietarinen ei ota uusissa maisemissa ylimääräisiä paineita vielä mestaruustaistosta tai sen ratkeamisesta roimasta piste-erosta huolimatta, mutta ei lähde myöskään varmistelemaan.

– Aina lähdetään kisaan hyvillä fiiliksillä. Toki nyt ollaan ensimmäistä kertaa näillä seuduilla, mutta eiköhän vauhtia riitä. En tällä hetkellä mieti mestaruustaistelua sen kummemmin, koska tässä on kuitenkin kaksi kisaa vielä jäljellä. Mennään kaasu pohjassa, Pietarinen sanoo päättäväisesti.

Teksti: Sami Kolsi, Eerik Pietarisen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com