MOTORSPORT

Asunmaan ensiesiintyminen uudella autolla siirtyy – “Ei päästy testaamaan tarpeeksi”

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kuopiossa. SM1-luokan pistejohtaja Teemu Asunmaata ei vielä tässä kilpailussa nähdä uuden Skodan ratin takana.

Aiemmin tällä viikolla uutisoimme, että Kuopion SM-rallissa tulevana viikonloppuna nähtäisiin kaksi Skoda Fabia RS Rally2 -uutuusautoa kilpailukäytössä. Tilanteeseen on tullut muutos, sillä rallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohtaja Teemu Asunmaa päätti jatkaa vielä yhden kilpailun Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla, jolla Asunmaa on kilpaillut SM-sarjassa jo vuodesta 2020 lähtien.

– Ei päästy testaamaan uutta autoa tarpeeksi ennen kilpailua. Uudessa RS Rally2:ssa on valtavasti potentiaalia, mutta tällä aikataululla päätettiin, että mennään nyt vanhalla ja Jyväskylään sitten uudella, Asunmaa taustoittaa tiedotteessaan.

Asunmaa metsästää tänä vuonna uransa neljättä SM1-luokan Suomen mestaruutta ja kausi käynnistyikin parhaalla mahdollisella tavalla, kun SM-sarjan kauden avauksesta Rovaniemeltä irtosi täysi pistepotti. Vuonna 2017 Asunmaa voitti Nilsiän seudulla ajetun Kuopion SM-rallin, kun taas vuosi sitten sijoitus Savon lumisilla teillä oli kolmas.

– Viime vuonna Kuopio ei ollut meille se paras ralli. Videoiden perusteella nuotissa on parantamista varsinkin nopeille osuuksille ja siihen puoleen pitää tänä vuonna keskittyä, Asunmaa korostaa.

Normaalisti Asunmaa lähtisi tähän kilpailuun reitille ensimmäisenä ja luvassa olisi “aura-auton” töitä takana tuleville. Asunmaan onneksi mukana on kuitenkin kaksi vierailevaa tähteä rallin MM-sarjasta, jotka ottavat paikkansa lähtöjärjestyksessä Asunmaan edeltä.

– Rally1-autot menevät meidän edellä ja putsaavat tietä, mikä on tietysti meille hyvä, ettei ihan ensimmäisenä tarvitse lähteä. Viime vuonna pätkät olivat todella nopeita, mutta tälle vuodelle on kuulemma vähän hitaampaa tiedossa. Lisäksi viime vuonna oli vielä maaliskuussa sen verran lunta, että isot penkat tekivät pätkistä kapeampia. Tänä vuonna on varmasti vähemmän, Asunmaa ennakoi.

Kilpailu starttaa lauantai-aamuna Hotelli Iso Valkeisen edustalta kello 7.30 alkaen ja maalijuhlat puolestaan nähdään Kuopion torilla alkuillasta kello 17.32 alkaen. Kuopion SM-rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 94 kilometriä ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 9.15.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com