Autourheilun uutissähkeet viikolla 29/2020 – Päivitetty torstaina klo 17.45

16.7.2020 / 17:45

[ A- ] / [ A+ ]

Kokoamme tälle sivulle autourheilun uutissähkeet viikolta 29/2020. Viimeisin päivitys on tehty torstaina (16.7.) klo 17.45. Saadaksesi sivun näyttämään viimeisimmät uutissähkeet, päivitä sivu painamalla F5-nappia (tietokoneella) tai mobiililaitteen ollessa kyseessä, sivun päivitys laitteen käyttöominaisuuksien mukaan.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin heinäkuun alussa Ruotsin Höljesissä. Koronapandemian takia katsojia ei katsomoihin voitu päästää, joten sarjan tv-tuotannosta vastaava NEP oli panostanut suoriin striimilähetyksiin todella paljon. Neljän päivän aikana suoraa kuvaa Höljesistä lähetettiin ympäri maailman 26 tunnin verran ja hieman alle 26 euron hintaisella nelipäiväisellä katselupaketilla tilaajia oli noin 16 000.

Rallin MM-sarjan juniorit (JWRC) ovat koronan takia ajaneet tänä vuonna vasta yhden osakilpailun, helmikuussa Ruotsissa. Junioreiden loppukauden ohjelma on nyt julkistettu ja se pitää sisällään kolme osakilpailua. Rallin MM-sarja tekee paluun pitkältä tauolta Viron osakilpailussa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja Virossa ovat mukana myös juniorit. Tämän lisäksi juniorit taistelevat pisteistä Saksan (15.-18.10.), sekä Italian (29.10.-1.11.) osakilpailuissa. Ruotsissa JWRC:ssä suomalaiskuljettajista mukana nähtiin Sami Pajari ja Lauri Joona. Junioreiden MM-pisteet 1/4 ajetun osakilpailun jälkeen löydät täältä.

Italialainen rengasvalmistaja Pirelli rengastaa rallin MM-sarjan tehdastallit ensi kaudella ja testityö kohti tulevaa käynnistyi tiistaina ja keskiviikkona Italian Sardiniassa ajetuilla kaksipäiväisillä testeillä. Ensimmäisenä päivänä Pirellin testikuljettaja Andreas Mikkelsen ajoi Citroen C3 WRC -autolla soralla ja keskiviikkona oli vuorossa testisessio asfaltilla. Rallin MM-sarjan ja Pirellin sopimus käsittää kaudet 2021-2024.

Edellä mainittu Pirellin testikuljettaja Andreas Mikkelsen kilpailee tulevana viikonloppuna rata-autoilun Porsche Carrera Cup Scandinavia -sarjan kauden avauksessa Falkenbergin radalla Ruotsissa. Norjalaiskuljettaja kilpailee Falkenbergissa sarjan vierailevana tähtikuljettajana ja oviin liimataan kilpailunumero 911. Rallin MM-sarjassa urallaan 110 osakilpailuun startannut ja niistä kolme voittoa, sekä 25 palkintosijoitusta saavuttaneelle Mikkelsenille tämän tason ratakilpailu on uran ensimmäinen.

Perinteinen Rally Legend -kilpailu ajetaan jälleen tänä syksynä San Marinossa. Mukana nähdään myös rallin MM-sarjasta tuttu brittitalli M-Sport, joka lähtee kilpailuun yhden kuljettajan voimin. Ja vaikka kilpailussa rallin hienoa historiaa “legendat hengessä” juhlitaankin, lähtee M-Sport mukaan sen nykyisellä Ford Fiesta WRC -autolla. Kuljettajaa ei vielä nimetty. MM-sarjassa tänä vuonna tallia edustavat suomalaiskuljettajat Teemu Suninen ja Esapekka Lappi.

Italian Formula 4 -sarjan polkaistaan käyntiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Misanon radalla ja lähtöruudukossa tullaan näkemään peräti 30 kuljettajaa. Suomalaisväriä sarjaan tuo italialaisessa Bhaitech-tiimissä menestystä hakeva Jesse Salmenautio, joka viime vuonna sijoittui loppupisteissä yhden palkintosijoituksen myötä sijalle 18.

Rallin MM-sarjasta tuttu brittikuljettaja, Suomen MM-rallin vuoden 2016 voittaja Kris Meeke, on jatkanut testityötään ranskalaisen PH Sport -tiimin rakentamalla ja kehittämällä SSV-luokan Zephyr-autolla, jolla Conrad Rautenbach ajoi tammikuussa Dakar Rallissa neljänneksi. Omien sanojensa mukaan viime vuoteen aktiiviuransa rallin MM-sarjassa päättänyt Meeke on ilmaissut halukkuutensa kilpailla Dakar Rallissa tulevaisuudessa, eikä mikään kovin suuri yllätys olisi, mikäli näin tapahtuisi jo ensi vuoden kilpailussa ja nimenomaan PH Sportin väreissä. Meeke ajoi testiä Zephyrillä jo alkuvuonna ja tarkoitus oli osallistua Abu Dhabi Desert Challenge -aavikkokilpailuun maaliskuussa, mutta se peruttiin koronan takia.

Rallicrossin hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen on voittanut maailmanmestaruuden myös tämänvuotisessa rallicrossin FIA:n Esports-sarjassa. Koronapandemian siirtäessä aidon rallicrossin MM-sarjan startin aina elokuulle saakka, saatiin tilalle Dirt Rally 2.0 -pelillä pelattu neljä osakilpailua käsittänyt elektronisen urheilun sarja. Hansen vei sarjan mestaruuden nimiinsä neljän pisteen erolla ennen Tom Blomqvistia. Kolmanneksi sijoittui Shane van Gisbergen, ennen neljännen sijan napannutta Timmyn veljeä Kevin Hansenia. Sim-luokan finaalissa Tommi Hallman sijoittui päätösosakilpailussa toiseksi ja Jonne Ollikainen oli kolmas. Kokonaispisteissä Hallmanin sijoitus oli viides.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit