MOTORSPORT

Citroenin Kris Meeke: ”Tulemme olemaan valokeilassa”

Citroen palaa puolittaisen välivuoden jälkeen takaisin tehdastallina rallin MM-sarjaan. Nyt ranskalaismenestyjä on jälleen ikeenä muille. Kris Meeke on varikkopuheissa monen suosikki maailmanmestariksi.

Meeke tietää tilanteen itsekin. Hän ajoi viime kaudella Portugalin ja Suomen osakilpailujen voittoon jo iäkkäällä DS3-mallilla. Kuskin raaka nopeus on tiedossa, eikä Citroen tunnetusti ole tuomassa MM-sarjaan altavastaajakalustoa. Viime vuosi käytettiin tehokkaasti uuden C3 WRC -auton kehitystyöhön.

– Viimeisten testien perusteella en malta odottaa seuraavaa askelta (kilpailuun). Minulla on tunne, että tulemme olemaan valokeilassa. Toivon, että voin keskittyä ajamiseen. Ei ole koskaan helppo kilpailla Montessa. Huoltoalueella pitää päät yhdessä miettiä oikeaa, tai vähiten väärää, rengasvalintaa. Tätä rallia varten tavoitteeni on aika yksinkertainen. Pysy rauhallisena ja nauti ajamisesta. Kuten sanotaan aivan oikein, Montessa voi tapahtua mitä vaan, Kris Meeke sanoo Citroenin ennakkotiedotteessa.

Tallin uusi C3 WRC näyttää kiistatta nopealta. Youtube-pätkien perusteella meno on suorastaan rajua. Testiohjelma alkoi 11.4., ja ajopäiväkirjaan kertyi lopulta 9500 testikilometriä.

– Kuten aina uusien projektien kanssa, muutama lisäpäivä ei olisi ollut pahitteeksi auton kehitystyössä. C3 WRC:n kehittämisaika on ollut Citroen Racingin lyhyin. On korostettava työryhmiemme viime kuukausina tekemää työtä. Siitäkin huolimatta, olemme innokkaita näkemään missä olemme suorituskyvyn suhteen. Kilpailuhenki on istutettu meihin. Auto näyttää olevan suunniteltu hyvin ja se on johdonmukainen, mutta meidän pitää nähdä kilpailijatkin, jotta tiedämme miten automme toimii muihin verrattuna, tallipäällikkö Yves Matton sanoo.

Citroen-kuljettajina Kris Meeken ohella toimivat Craig Breen, Stephane Lefebvre ja tallin toimintaakin rahoittava Khalid Al Qassimi. Monteen Citroen tuo viivalle uudet autot vain Meekelle ja Lefebvrelle. Breen ajaa viime vuoden WRC-autolla.

– Kuskeilla on kaksi erilaista taktiikkaa. Kris osoitti viime vuonna, että hänellä on kykyjä voittaa. Täytyy tietenkin tehdä ero testaamisen ja 4-päiväisen kilpailun suhteen. Alussa meidän pitää olla puolustuskannalla ja katsoa miten kilpailu etenee, ja sen jälkeen miettiä kisaa eteenpäin. Stephanen, kuten myös Craigkin osalta, tilanne on toinen. Haluamme viedä häntä kohti tasoa, jossa hän voi taistella voitoista. Kauden alkupuolisko on kuitenkin vielä oppimista. Hänen pitää tavoitella pistesijoja ja pääsyä maaliin. Meillä on vain kaksi (uuden sukupolven) autoa mukana, joten meillä ei oikein ole minkäänlaista varosuunnitelmaa, Matton korostaa.

MM-sarja alkaa torstaina Monte Carlon osakilpailulla.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Onko Hyundain vuoro juhlia?

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com