MOTORSPORT

Elias Kalliokoskella onnistunut kilpailumatka Höljesiin – “Jatkoa odotellaan”

Elias Kalliokoski teki onnistuneen kilpailumatkan Ruotsin Höljesiin heinäkuun alussa, kun rallicrossin yhdellä legendaarisimmista radoista ajettiin rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua.

Kilpailua seuranneella viikolla 13 vuotta täyttäneelle Elias Kalliokoskelle kyseessä oli ensimmäinen kansainvälisen tason kilpailu. RallyX Nordic -sarjan Crosskart Junior -luokassa kilpaillut alahärmäläinen avasi kilpailuviikon Ruotsin Höljesissä komealla tavalla, kun heti ensimmäisestä osakilpailusta tuli kolmas sija. Alkuerissä Kalliokosken harmina olivat auton reistailevat jarrut.

– Alku oli tahmeaa! Ensin jarrut jumittivat ja lopulta syttyivät palamaan. Vesa-isä ja suurena apuna ollut Jorma “Purkke” Saarinen saivat ne kuitenkin korjattua ja pääsin jatkamaan kilpailua. Kolmas erä meni jo sitten hyvin, pääsin kunnon vauhtiin, Kalliokoski kertaa ikimuistoisen kilpailupäivän tapahtumia tiedotteessaan.

Ikimuistoisen kilpailupäivän kruunasi vielä tapaaminen Petter Solbergin kanssa (katso kuva ylhäältä) finaalin jälkeen, kun rallin vuoden 2003 ja rallicrossin vuosien 2014, sekä 2015 maailmanmestari jakoi palkinnot kolmelle parhaalle.

– Finaalin startti epäonnistui, kun auto “nyykkäsi”, mutta menin heti lisälenkille ja lähdin ajamaan muita takaa. Kakkospaikka ei jäänyt kauaksi. Kierros lisää, niin olisin voinut yrittää ohitusta, Kalliokoski arvioi.

Toinen osakilpailu ajettiin kaksipäiväisenä tapahtumana. Lauantaina ohjelmassa oli kaksi ensimmäistä alkuerää, kun taas sunnuntaina ajettiin kolmas ja neljäs alkuerä, semifinaalit, sekä finaali. Kalliokoski selvitti tiensä jälleen finaaliin, mutta toinen peräkkäinen palkintosijoitus jäi tällä kertaa haaveeksi, kun autosta petti kolmannella kierroksella kaasuvaijeri.

– Toisenkin kilpailun alkuerissä olisi ollut parannettavaa. Edelleen startit epäonnistuivat ja päivä oli yhtä muiden takaa-ajoa. Lähtöjä pitää treenata, pitää saada parannettua sekä autoa, että kuskia. Finaalissa tunsin, kuinka kaasuvaijeriin tuli jotain vikaa. Yritin olla painamatta kaasua liian nopeasti pohjaan ja ajaa varovasti, mutta poikkihan se lopulta meni, Kalliokoski harmitteli.

Ennen Höljesin kilpailuviikkoa Kalliokosken tiimi ilmoitti, että jatko tässä sarjassa riippuu paljon siitä miten kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua sujuvat. Mikäli sarjaa vielä tänä vuonna jatketaan, niin pisteissä kolmantena oleva Kalliokoski nähtäneen myös tulevissa osakilpailuissa ja varsinkin, kun eroa sarjaa johtavaan maanmieheen Raoul Dahlqvistiin on vain kolme pistettä.

– Ensimmäistä kertaa kansainvälisellä tasolla ja ensimmäinen kesäkisa tuolla autolla, joten hyvä fiilis kuitenkin jäi. Jatkoa odotellaan, Kalliokoski päätti.

Crosskart Junior pistetilanne Höljesin jälkeen

1) Raoul Dahlqvist 45
2) Erik Andersson (SWE) 45
3) Elias Kalliokoski 42
4) Alex Gustafsson (SWE) 41
5) Lukas Andersson (SWE) 40
6) Rasmus Persson (SWE) 36
7) Frida Enholm (SWE) 30
8) Erik Nilsson (SWE) 30
9) Thomas Martens (BEL) 23
10) Oliwer Lidman (SWE) 22

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com