MOTORSPORT

Ensimmäinen paalupaikka KIC Motorsportin ilon aihe Vallelungassa – “Tauko tulee hyvään kohtaan”

Uuden Formula 3 Regional -luokan EM-sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajettiin sateisissa olosuhteissa viime viikonloppuna Vallelungan moottoriradalla Italiassa.

Sarjan suomalaistalli KIC Motorsport löysi sadesäällä hyvän vauhdin kellottamalla ruotsalaiskuljettaja Isac Blomqvistin toimesta molemmissa aika-ajoissa nopeimman ajan. Paalupaikka oli KIC Motorsportille tässä sarjassa ensimmäinen. Blomqvistin suomalainen tallikaveri Konsta Lappalainen puolestaan oli ensimmäisissä aika-ajoissa 12. ja toisissa aika-ajoissa yhdeksäs.

– Vauhtimme perjantain harjoituksissa oli lupaavaa, eikä vauhtimme lauantain aika-ajossakaan ollut missään vaiheessa huonoa. Ensimmäisissä aika-ajoissa Isac ylsi paalulle ja olin itsekin hyvässä vauhdissa, mutta aika-ajokierroksellani ajauduin radan loppuosuudella hiekalle ja nopein noteeraukseni jäi piippuun. Sama toistui toisessa aika-ajossa, Lappalainen harmitteli.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä KIC Motorsportin kuljettajat olivat kuivalla radalla kaukana kärjestä, kun Blomqvist saapui ruutulipulle sijalla 10. ja Lappalaisen sijoitus oli 11.

– Kuivalla kelillä emme saaneet automme säätöjä toimimaan haluamallamme tavalla. Ei vain vauhti riittänyt kummallakaan. Tosin Isacin auton takavakaaja oli jäänyt sadekelin säätöihin eli oli irti ja itse olin joukon ylivoimaisesti hitain suorilla. Syy siihen löytyi vaihteistosta: olin ajanut kaksi päivää ilman vaihteistoöljyä. Inhimillinen erehdys, joka aiheutti vaihteistoremontin, Lappalainen taustoitti.

Toisessa kilpailulähdössä mentiin taas märällä radalla ja Blomqvist taisteli kuudenneksi, Lappalaisen ollessa kymmenes. Kolmas kilpailulähtö sen sijaan peruttiin, koska sade yltyi niin rajuksi.

– Viikonlopun toiseen starttiin emme ehtineet vaihteistoa korjata, mutta kolmanteen starttiin saimme vaihdettua uudet osat, mutta se startti peruttiin juuri kovan vesisateen takia. Yritimme aloittaa kilpailua kahteen eri otteeseen turva-auton takaa, mutta vesisade vain yltyi ja kilpailu päätettiin peruuttaa, Lappalainen kuvaili.

Formula 3 Regional EM-sarjassa on nyt edessä parin kuukauden mittainen kilpailutauko, sillä seuraava osakilpailu ajetaan vasta 6.-7. heinäkuuta. Silloin kilpailunäyttämönä toimii Hungaroringin rata Unkarissa. Sitä ennen KIC Motorsport testaa kahden päivän ajan Red Bull Ringillä Itävallassa, sekä juuri tulevalla kisaradalla Unkarin Hungaroringillä.

– Tauko tulee hyvään kohtaan. Olimme täällä lähempänä kärkeä kuin Paul Ricardilla, mutta emme tarpeeksi lähellä. Tauon aikana mekaanikot saavat huilata ja insinöörit ja kuljettajat voivat keskittyä kerättyyn dataan ja miettiä, miten autosta saa vieläkin nopeamman, Lappalainen päätti.

Ensimmäisen lähdön voitti David Schumacher ja toisessa ykkönen oli sarjan pistejohtaja Frederik Vesti. Toisessa lähdössä Prema Powerteam -talli juhli kolmoisvoittoa, kun Vestin jälkeen ruutulipulle toisena ja kolmantena saapuivat Enzo Fittipaldi, sekä Olli Caldwell. Prema Powerteam on kerännyt tähän mennessä lähes yhtä paljon pisteitä, kuin tallien pisteissä toisena, kolmantena ja neljäntenä olevat tallit yhteensä (200-201).

Pistetilanteet 6/24 osakilpailua

Kuljettajat

1) Frederik Vesti (DEN) 103
2) Enzo Fittipaldi (BRA) 97
3) David Schumacher (GER) 58
4) Igor Fraga (BRA) 46
5) Olli Caldwell (GBR) 43
6) Raul Guzman (MEX) 36
7) Sophia Flörsch (GER) 28
8) Isac Blomqvist (SWE) 27
9) Joey Mawson (AUS) 24
10) Marcos Siebert (ARG) 15

———-

11) Konsta Lappalainen 13

Tallit

1) Prema Powerteam 200
2) DR Formula 76
3) US Racing 73
4) Van Amersfoort Racing 52
5) KIC Motorsport 34
6) Scorace Team 11

Lue myös! Suomalaistalli hakee nousua kärkitaisteluun uudessa F3-luokassa – “Hyvillä fiiliksillä” (4.5.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com