Jari Huttusen palkintoputki Fordin ratissa ei saanut jatkoa – “Auto jäi jumiin”

27.4.2022 / 11:44
Jari Huttunen kilpailee seuraavaksi Italian MM-rallissa kesäkuussa (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa eivät yltäneet kärkisijoille WRC2-luokassa Kroatian MM-rallissa viime viikonloppuna.

Viime vuonna ensimmäisen MM-rallinsa M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -autolla ajanut Jari Huttunen, 28, oli ehtinyt kirjauttaa kahdesta Fordilla ajamastaan MM-rallista kaksi WRC2-luokan palkintosijoitusta (Monzassa voitto, Ruotsissa kolmas), mutta tällä kertaa kaksi jäi ilman kolmatta ja palkintoputki katkesi, kun Kroatian MM-ralli päättyi 18. sijaan. Huttusen pirteästi alkanut kilpailu koki karvaan pettymyksen perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

– Ulosajo oli tietenkin pettymys, eikä niitä saisi tulla. Positiivista on se, että pääsimme ajamaan kaikki erikoiskokeet, joten saimme kokemusta näistä olosuhteista ja lisää kilometrejä tällä autolla. Meidän on tehtävä töitä, jotta saamme vauhtia nostettua terävimpään kärkeen, Huttunen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Huttunen avasi Kroatian MM-rallin perjantaina WRC2-luokan neljänneksi nopeimmalla ajalla ja kun karavaani saapui ensimmäiselle huoltotauolle, oli suomalainen Ford-kuljettaja luokassaan seitsemäntenä, eron ollessa kärkeen reilu minuutti. Heti huoltotauon jälkeen Huttunen täräytti komean pohja-ajan, nousten kuudenneksi, ja ero kolmanteen sijaan oli tässä kohtaa kilpalua vain 4,6 sekuntia.

Perjantai-iltapäivän menoa kuitenkin hidasti ensin rengasrikko ja toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Huttusen menestyshaaveiden kohtaloksi tuli ulosajo, jonka seurauksena avauspäivän viimeinen erikoiskoe jäi ajamatta.

– Tiesimme etukäteen, että kisa on haastava pidon vaihtelun vuoksi, mutta märissä olosuhteissa liukkaus pääsi silti yllättämään. Luisuimme ajovirheen seurauksena oikeassa mutkassa sisäpuolen ojaan ja auto jäi sinne jumiin. Yritin päästä vedättämällä ojasta pois, mutta siinä hommassa auton kytkin sai siipeensä ja peli oli perjantain osalta selvä, Huttunen harmitteli.

Huttunen teki paluun erikoiskokeille lauantaina Ralli 2 -säännön turvin, ollen WRC2-luokassa päivän viidenneksi nopein kuljettaja. Sunnuntaina Huttunen kellotti kahdelle erikoiskokeelle viidenneksi nopeimman ajan, vakka rengasvalinta Kroatian MM-rallin viimeiseen ajopäivään osoittautuikin vääräksi.

Seuraavaksi Huttunen nähdään rallin MM-sarjassa kesäkuussa Italian Sardiniassa, missä hän on juhlinut luokkavoittoa kahtena edellisenä vuonna, 2020 ja 2021. Sardinian lisäksi Huttusen WRC2-ohjelmaan tänä vuonna sisältyy Viron, Belgian, sekä Espanjan MM-rallit, kun taas Jyväskylässä tarkoituksena on kilpailla pääluokassa Fordin Rally1-autolla.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Lindholmin huikea viikonloppu Kroatiassa: voitto, kolmas sija ja MM-sarjan historiaa


Facebook kommentit