Järjestelyt Rovaniemen MM-rallin taustalla ovat edenneet nopealla aikataululla

14.1.2021 / 17:22
Valtteri Bottas Citroenin WRC-autolla Tunturirallissa tammikuussa 2020 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmepäiväisenä kilpailuna ajettavan Rovaniemen MM-rallin kilpailureitti helmikuun viimeisenä viikonloppuna tulee pitämään sisällään 10 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 260 kilometriä.

Kuten eilen keskiviikkona uutisoimme, niin Suomessa tullaan tänä vuonna ajamaan kaksi MM-rallia. Jo joulukuussa perutun Ruotsin MM-rallin, joka oli tarkoitus ajaa 11.-14. helmikuuta, tilalle nousi Rovaniemen ympäristössä ajettava MM-ralli. Näin ollen Suomi tulee isännöimään tänä vuonna kahta MM-rallia, kun 26.-28. helmikuuta ajettavan Arctic Rally Finlandin lisäksi Jyväskylä isännöi rallin MM-sarjan osakilpailua heinä-elokuun vaihteessa.

Järjestelyt täysin uuden MM-rallin taustalla ovat sujuneet äärimmäisen nopeasti, sillä ennen torstaina tulevasta kilpailusta annettua virallista tiedotetta aikaa oli ehtinyt kulua vain kuukauden verran siitä, kun Suomen MM-rallin järjestäjä AKK Sports Oy vastaanotti rallin MM-sarjan promoottorilta selvityspyynnön, pystyisikö pieni ja piskuinen Suomi isännöimään tänä vuonna kahta MM-rallia.

– Asiaa lähdettiin tutkimaan ja kartoittamaan mahdollisuuksia. Eri vaihtoehdoista nousi esiin Rovaniemi, jossa on vahva talvirallien järjestämiskulttuuri, hyvä maine kansainvälisenä tapahtumakaupunkina, sekä paljon innostuneita ja osaavia rallintekijöitä. Kaupunki otti asian omakseen ilahduttavan nopeasti ja toiseksi pääyhteistyökumppaniksi saimme yhtä innostuneen yritysrahoitustoimija CapitalBoxin. On hienoa päästä tarjoamaan jotain ennenkokematonta. Nyt tehdään yhdessä historiaa, AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter hehkuttaa kilpailun tiedotteessa.

Jos on Jyväskylä opittu vuosikymmenten saatossa tuntemaan maailmalla todellisena rallikaupunkina perinteisen Suomen MM-rallin kautta, niin jo vuodesta 1966 legendaarista Tunturirallia isännöinyt Rovaniemi voidaan ilman muuta liittää mukaan tähän samaan kategoriaan. Rovaniemellä helmikuinen MM-ralli ja täysin uudenlainen haaste otetaan vastaan enemmän kuin ilomielin.

– Olemme ylpeästi mukana tuomassa Arctic Rally Finlandia Rovaniemelle. Arktinen olosuhde, lumi ja jää luovat MM-rallille ainutlaatuiset kilpailuolosuhteet. Kaupunkimme on mukana tapahtuman järjestämisessä kaikin mahdollisin keinoin, rakentaen laadukkaat puitteet ja tarjoten urheiluelämyksen, joka on omaa luokkaansa, Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala korostaa.

Rovaniemen MM-rallin toinen pääyhteistyökumppani on yritysrahoitustoimija CapitalBox, joka toimi jo viime kesänä Kouvolan MM-rallicrossin pääyhteistyökumppanina, Suomen saatua järjestettäväkseen nopealla varoitusajalla kaksi rallicrossin MM-sarjan osakilpailua.

– Arctic Rally Finland tulee olemaan huipputason tapahtuma ja on ilo olla mahdollistamassa sitä yhdessä osaavien ammattilaisten kanssa. Tämä MM-tapahtuma tullaan taatusti muistamaan vielä pitkään. Teemme siitä yhdessä vaikuttavan kokemuksen, jota koko rallimaailma pääsee kisakatsomoistaan ihastelemaan, CapitalBoxin toimitusjohtaja Scott Donnelly sanoo.

Monellakin tapaa historiallisen Rovaniemen MM-rallin kilpailureitti julkistetaan myöhemmin. Nyt tiedetään sen verran, että erikoiskokeita tullaan ajamaan 10 ja ne ovat yhteispituudeltaan noin 260 kilometriä. Perjantain (26.2.) ohjelmassa on aamun testierikoiskoe, sekä illalla kilpailun ensimmäiset erikoiskokeet. Lauantaina (27.2.) kilpailu jatkuu kolmella kahteen kertaan ajettavalla erikoiskokeella ja sunnuntaina (28.2.) kilpailu päättyy Power Stage -erikoiskokeeseen.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 


Facebook kommentit