MOTORSPORT

Joni Wiman uudella Hondalla Amerikan valloitukseen

Tämän vuoden Amerikan Global Rallycross (GRC) -sarjassa katseet kohdistuvat lajin uuteen tulokkaaseen Hondaan ja GRC-sarjan Supercar- ja Lites -luokkien mestariin Joni Wimaniin. Vahvat moottoriurheiluperinteet omaava Honda nähdään ensimmäistä kertaa koskaan tehtaan tukemana rallicross-sarjan lähtöruudukossa.

Japanilaisen Hondan osallistuminen rallicrossin kansainväliseen GRC-sarjaan julkaistiin New Yorkin autonäyttelyn avajaisten yhteydessä Yhdysvalloissa maaliskuun lopussa. Team Honda Red Bullin kuljettajakaksikon muodostavat Suomen Joni Wiman, 22, ja Ruotsin Sebastian Eriksson, 23. Molemmat kuljettajat ajavat uusilla Honda Civic Coupéilla täyden 12 osakilpailua käsittävän mestaruussarjan.

Honda tekee yhteistyötä ruotsalaisen OMSE:n kanssa, joka rakensi auton ja käynnisti huhtikuun alussa tiiviin testirupeaman Ruotsissa. Uusi auto on useilta teknisiltä ratkaisuiltaan täysin muista poikkeava. Muun muassa auton jousitus on rakennettu samalla tyylillä kuin Kimi Räikkösen nykyisen Ferrari F1-auton etujousitus.

Vaikka kysymyksessä on täysin uusi ja uudenlainen kilpa-auto niin testien perusteella Wiman luottaa jo nyt Hondan luotettavuuteen sekä erityisesti sen suorituskykyyn.

– Hondan uudet tekniset ratkaisut toimivat testeissä hyvin. Honda on vakaa auto ajaa, se tarjoaa todella hyvän kaarrepidon ja mutkista ulostulokiihtyvyyden. Myös viivalta auto irtoaa ripeästi. Heti ensimmäisillä testivedoilla kiihtyvyys oli jo samalla tasolla kuin viime vuoden autossa, Wiman kertoo.

Wiman sanoo, että Hondan merkittävin etu on uudenlaisen jousituksen aikaansaama erinomaisen hyvä sivuttaispito.

– Honda reagoi heti kun rattia kääntää. Se ei yli- tai aliohjaa. Ja auto on todella vakaa ajaa kaikissa tilanteissa. Auto ollut testeissä myös todella luotettava. Mitään isompaa ongelmaa ei ole tullut eteen, joten luottavaisin mielin Phoenixiin lähdetään.

GRC-sarjan avausosakilpailut ajetaan Phoenixissä ensi viikonlopun lauantain ja sunnuntain ja sunnuntain ja maanantain välisinä öinä Suomen aikaa.

Lue myös: Wiman: “Saa katsoa peiliin”

Amerikan Global Rallycross Championship (GRC)

Kilpailukalenteri 2016:

21.5. Phoenix, Arizona

22.5. Phoenix, Arizona

4.6. Dallas, Teksas

18.6. Daytona Beach, Florida

19.6. Daytona Beach, Florida

2.7. The Base, Pohjois-Carolina

3.7. The Base, Pohjois-Carolina

30.7. Washington, DC

28.8. Atlantic City, New Jersey

17.9. Seattle, Washington

8.10. Los Angeles, Kalifornia

9.10. Los Angeles, Kalifornia

Lähde: Joni Wimanin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com