MOTORSPORT

Marcus Grönholmin suojatti Joni Wiman: “Saa katsoa peiliin”

Joni Wiman tavoittelee rohkeasti kärkipaikkoja rallicrossin GRC-sarjassa. Tavoitteet ovat korkealla, sillä alla on kokonaan uusi Honda. Wiman voitti sarjan SuperCar-mestaruuden 2014 Fordilla sekä Lites-mestaruuden 2013.

Amerikan mantereella ajettava Global Rallycross käynnistyy tulevana viikonloppuna. Wiman jatkaa uraansa OMSE-tallissa, jonka kanssa hän aiemmatkin meriitit USAssa ajoi. Talli on toiminut ennen Fordin tehdastallin roolissa, mutta nyt merkki on vaihtunut Hondaan.

– Kaikki on kunnossa. Haemme viimeisissä testeissä voimansiirtoon vielä uusia säätöjä lähinnä nopeita mutkia varten. Tavoitteemme on nostaa Team Honda Red Bull mahdollisimman nopeasti kärkitaisteluun mukaan. Ajamme Sebastianin (Eriksson) kanssa Hondalle myös merkkimestaruuspisteistä, joten totta kai lähdemme voitoista heti ajamaan. Jos Hondalla ei pysty tänä vuonna osakilpailuja voittamaan niin sitten saa katsoa peiliin, Joni Wiman sanoo kisan aattoviikolla.

– Viime kauden päättäneen Las Vegasin finaaliosakilpailun voiton jälkeen olo on ollut helpottunut. Olen talven aikana tehnyt paljon töitä fysiikkani eteen, jotta olen kaikilta osin valmis tulevaan. Nyt vain pitää päästä ajamaan kilpaa, Wiman totesi jo aiemmin.

Team Honda Red Bullin rallicross-kilpailutoimintaa Amerikassa hoitaa ruotsalainen Olsbergs MSE, joka on voittanut lajin parista muun muassa neljästi Amerikan GRC -sarjan kuljettajien ja valmistajien mestaruudet ja kilpaillut voitokkaasti useita vuosia rallicrossin MM- ja EM-tasoilla. Tallia johtaa Andreas Eriksson.

GRC-sarjan hallitseva mestari on F1-kokemustakin omaava Scott Speed, joka jatkaa tänäkin vuonna Andretti Motorsportin Volkswagen Beetlellä. Wimanin ja hänen tallikaverinsa Sebastian Erikssonin lisäksi viivalla ovat mm. Tanner Foust sekä rallista rallicrossiin vaihtanut Patrik Sandell, sekä Chip Ganassi -tallin Bryan Deegan ja Steve Arpin. Lajin amerikkalaisiin supertähtiin kuuluva Ken Block keskittyy tänä vuonna GRC:n asemesta rallicrossin MM-sarjaan.

Wimanin lisäksi GRC-sarjan on suomalaisista voittanut Toomas Heikkinen (2013). Marcus Grönholm ajoi sarjassa 2011 ja 2012, ja saavutti viisi osakilpailuvoittoa. Heikkinen ja Grönholm ajoivat Wiman tavoin OMSE-tallissa. Grönholm on myös toiminut Joni Wimanin “taustapiruna” matkalla kohti menestystä.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Wiman ja Honda valmiina radalle

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com