Kalliolta vahva avaus, Neuville ja Hansen kaukana kärjestä – “Voittoa tavoitellaan”

2.7.2020 / 08:25
Jesse Kallio kilpailee ruotsalaisen Olsbergs MSE -tiimin väreissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallio ajoi toiseksi nopeimman ajan Höljesin kilpailun ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa keskiviikko-iltana.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan tänä viikonloppuna Ruotsin Höljesissä ja kilpailutapahtuma kantaa komeaa nimeä All-Star Magic Weekend. Supercar Lites -luokassa (RX2 rallicrossin MM-sarjassa) mukana nähdään yksi suomalaiskuljettaja, Jesse Kallio, joka tämän luokan MM-sarjassa viime vuonna sijoittui tulokaskaudellaan loppupisteissä kolmanneksi.

Kallio ajoi viime kesänä myös uransa ensimmäisen RallyX Nordic -osakilpailun tässä luokassa ja tuo debyytti päättyi Kouvolassa kotiyleisön edessä elokuussa komeaan voittoon. Voitto on Kallion tavoitteena myös Höljesissä.

– Voittoa tavoitellaan ja siihen on hyvät edellytykset. Testeissä vauhtini oli hyvää ja myös fiilis autooni on hyvä. Höljesin rata on todella vaikea rata saada auto säädöiltään joka paikkaan täysin kohdalleen. OMSE:n talli ajaa Höljesissä neljällä autolla ja tallikaverini Linus Östlund asuu Höljesissä, joten hän on varmasti yksi kovimmista vastustajistani. Mutta niin ovat myös monet muut, Kallio ennakoi tiedotteessaan kilpailun alla.

Keskiviikkona illalla ajetuissa vapaissa harjoituksissa seitsemän kuljettajaa viidestätoista alitti nopeimmalla kierroksellaan 47 sekuntia ja heistä nopein oli Simon Olofsson ajalla 46,014. Kallio oli hienosti toiseksi nopein, eikä aikaeroa Olofssoniin ollut kuin 0,035 sekuntia. Kuljettajat saivat ajaa harjoituksissa maksimissaan neljä kierrosta. Kallion mainitseman Östlundin nopein kierrosaika oli 46,355 ja se oikeutti tuloksissa viidenteen sijaan.

Supercar Lites -luokan ensimmäiset alkuerät käynnistyvät torstaina Suomen aikaa kello 11.00. Kallio asettuu ensimmäisessä alkuerässä toiseen lähtöön ja neljänteen ruutuun. Samassa lähdössä Kallion lisäksi nähdään Henrik Krogstad (nopein kierrosaika harjoituksissa 46,083), Östlund (46,355), Nathalie Petersson (50,504), sekä Marcus Höglund (47,005). Koronapandemian takia Höljesissä ajetaan tyhjille katsomoille.

– Uusi kokemus taas, en ole aikaisemmin ajanut kilpaa tyhjille katsomoille. Kuitenkin kisa on todella kovatasoinen meidänkin luokassamme, mutta tuskin sitä ajaessa loppujen lopuksi yleisöä huomaa. Sitä keskittyy vain ajamiseen. Toki lähtöjen välillä varikolla on varmasti normaalia rauhallisempaa. Hienoa kuitenkin, että tällainen kutsukilpailu on saatu järjestettyä, Kallio korostaa.

Crosskarteissa Thierry Neuville ylsi vasta 26. nopeimpaan aikaan, eikä tiimikaveri ja rallicrossin hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen onnistunut yhtään sen paremmin – sijoitus 37. Liekö kaksikko sitten pitänyt vauhtivarojaan vielä piilossa harjoituksissa vai mistä oli oikein kyse, se selviää viimeistään torstai-aamuna ajettavissa ensimmäisissä alkuerissä. Crosskart Junior -luokassa suomalaisista Raoul Dahlqvist oli viidenneksi ja Elias Kalliokoski 10. nopein.

Tänään torstaina on Höljesissä kiireinen päivä, kun kaikki neljä luokkaa ajavat kolme alkuerää, semifinaalit, sekä finaalin. Supercar- ja Supercar Lites -luokan päivän voittajat ovat tiedossa Suomen aikaa illalla, mikäli viivästyksiä ei kilpailupäivän aikana tule, kello seitsemään mennessä. UrheiluUutiset Motorsport seuraa Höljesin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Torstain aikataulu

10.10 – Crosskart Junior 1. alkuerä
10.20 – Crosskart 1. alkuerä
11.00 – Supercar Lites 1. alkuerä
11.25 – Supercar 1. alkuerä

12.20 – Crosskart Junior 2. alkuerä
12.30 – Crosskart 2. alkuerä
13.10 – Supercar Lites 2. alkuerä
13.35 – Supercar 2. alkuerä

15.10 – Crosskart Junior 3. alkuerä
15.20 – Crosskart 3. alkuerä
16.00 – Supercar Lites 3. alkuerä
16.25 – Supercar 3. alkuerä

17.10 – Crosskart Junior semifinaalit
17.20 – Crosskart semifinaalit
17.40 – Supercar Lites semifinaalit
17.55 – Supercar semifinaalit

18.20 – Crosskart Junior finaali
18.30 – Crosskart finaali
18.40 – Supercar Lites finaali
18.50 – Supercar finaali

Lue myös!

Ennakkopaketti: Höljesin maaginen viikonloppu (1.7.2020)
Kristoffersson ja Grönholm heti hyvässä vauhdissa (1.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit