MOTORSPORT

Kuva! Tältä näyttää Kovalaisen ralliauto – Kauden avauskilpailu nyt tiedossa

Rata-autoilun Super GT -luokassa kilpaileva Heikki Kovalainen aikoo osallistua tänä vuonna viiteen osakilpailuun Japanin rallisarjassa. Torstaina Kovalainen julkaisi Twitter-tilillään kuvan ralliautostaan.

Heikki Kovalainen nähdään tänä vuonna Japanin rallisarjassa Toyota GT86 -ralliautolla. Kyseessä on samanlainen auto millä Janne Eronen kilpaili Joensuun SM-rallissa maaliskuussa. Maaliskuussa Kovalainen kertoi Motorsport.comin haastattelussa, että aikoo tänä vuonna osallistua rata-autoilun Super GT -kilpailujen lisäksi myös Japanin rallisarjaan.

– Täyttä kautta ei ole mahdollista ajaa, koska useat kilpailut radalla (Super GT) ja rallissa menevät päällekkäin, mutta ehkä ajan viisi rallia, Kovalainen pohti aiemmin talvella.

Torstaina Kovalainen twiittasi kuvan ralliautostaan ja kertoi samalla, että kauden ensimmäinen ralli lähestyy kovaa vauhtia.

– Ei Super GT -kilpailua tänä viikonloppuna, mutta aion katsoa rallin MM-sarjaa Chilestä. Ja vain muutama viikko enää aikaa minun tämän kauden ralliavaukseen Japanissa, missä ajan Toyota GT86:lla, Kovalainen kirjoitti.

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Kovalainen osallistuu kesäkuun alussa ajettavaan Rally in Montre -kilpailuun, joka on Japanin rallisarjan kuluvan kauden viides osakilpailu. Sarjan edellinen osakilpailu, Kumakogen Ralli, ajettiin viime viikonloppuna ja siinä yleiskilpailun ykkösenä maaliin ajoi Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmasta tuttu Hiroki Arai.

Kovalaisen kartanlukija ei ole vielä tiedossa, mutta aiemmin hänelle on Japanissa ajetuissa ralleissa lukenut nuotteja Sae Kitagawa. Kovalainen suoritti rallidebyyttinsä Tunturirallissa Rovaniemellä vuonna 2015 sijoittumalla Ford Fiesta R5 -autolla yleiskilpailussa kuudenneksi. Vuonna 2016 Kovalainen ajoi Japanin rallisarjassa neljä osakilpailua, sijoittuen parhaimmillaan luokkansa toiseksi (Shinshiro Ralli). Edellisen rallinsa Kovalainen ajoi viime vuoden marraskuussa.

– Meillä on GT-kilpailujen välissä taukoa ja haluan tehdä jotain muutakin. Ralli on siihen paras vaihtoehto, nautin rallista enemmän kuin mistään muusta moottoriurheilusta. Ralli on minulle hyvää harjoittelua jo siksikin, että GT86-auto ei ole liian nopea auto oppia. Tarvitsen lisää oppia ja Japanin rallisarja on hyvä paikka siihen, oppia vieläkin enemmän rallista, Kovalainen kuvailee.

Kovalainen on kilpaillut rata-autoilun Super GT -sarjassa vuodesta 2015 lähtien ja viime viikonloppuna suomussalmelainen yhdessä tallikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa sijoittuivat Fujin radalla ajetussa kauden toisessa osakilpailussa neljänneksi. Parannus kauden avaukseen oli huomattava, sillä Okayamassa huhtikuussa kaksikko ei mahtunut kärkikymmenikköön aika-ajoissa, eikä kilpailussa.

Super GT -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suzukan legendaarisella radalla Japanissa 25.-26. toukokuuta.

 

 

Lue myös! Ex-F1-kuljettajat Kovalainen ja Button tiukassa taistossa Fujin radalla (6.5.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com